UUTISIA


2.2.2021 Viimevuoden karatekooste löytyy linkkaamalla kohtaa videot. Arkitreenit harrastajilla jatkuvat Honkilahden Sampon pajalla Parviaisen Heikin johdolla. Huhut kertovat että vanhasta treenikaartista Mäkelän Carita on myös piipahdellut salilla. Turussa kilparyhmä jatkaa harjoittelua toivoo että kilpailuja olisi mahdollisuus järjestää. Painonostokisoissa Lounais-suomen 20 vuotiaiden aluemestaruuskilpailuissa  Elina ja Monica pääsivät sentään kilpailujännitystä kokemaan. Elina Tempaisi 54kg ja työnsi ennätyksensä 70kg ja tulos riitti oman sarjan mestaruuteen. Monica Tempaisi 45 ja työnsi 63kg jolla irtosi oman sarjan hopea. 


4.10.2020 Sivut ovat  jääneet päivittämättä pitkäksi aikaa ja tämä foorumi ei varmaan jatkossakaan ole se aktiivisin tietolähde. Osin syynä on se, ettei oikein tekemiseltä ehdi ja Korona aika teki 2020 keväästä, kesästä ja alkusyksysytä sellaisen että tapahtumia, joista tiedottaa ei ollut. Arkitreenaamista kotioloissa paljon ja huolella ja on kyllä ollut kehittävä jakso. Eilen kilpailtiin pitkästä aikaa Finnish openin merkeissä, kotimaisin voimin, rajoitusten vuoksi. Naisten +61kg sarjassa finaalin vei Titta ja vastaassa oli Elina. -61kg sarjassa Monica otti pronssia ja U21v sarja käytiin avoimena ja siinä EKS:stä Elina oli ykkönen ja Monica pronssilla. Otteet olivat ihmeen hyviä pitkän kilpailutauon jälkeen ja tästä hyvä jatkaa matkaa.

IMG-20201004-WA0028
22.12.2019 PM-kisoista Titta ja Elina matkustivat suoraan Madridiin leireilemään ennen K1-kilpailua. Tuttu sali jossa aina hyvä meininki ja tälläkertaa treenikavereita espanjalaisten lisäksi etelä-amerikan maista: Ecuador, Uruguai, Venezuela. Kisoissa Titta koki tappion kolmannella kierroksella Espanjalaisottelijalle.

Monica ja Elina valittiin tammikuun alussa Unkarissa pidettäviin nuorten EM-kilpailuihin. Suomessa on leireilty Porin karhukarateleirillä ja Pajulahdessa yläkoululeirin yhteydessä. Hyvä kova treenijakso on saatu aikaiseksi ja joulutauon siitä jatketaan.

Madridin leiri


24.11.2019 Karaten Pohjoismaiden-Baltian mestaruuskilpailut oteltiin Tanskan Koldingissa. Euran karateseurasta mukana oli neljä ottelijaa. Henkilökohtaisissa Titta voitti N+68kg sarjan ja Monica otti pronssia N-55kg sarjassa. Elina oli viides N-68kg sarjassa. Naisten kolmen hengen joukkuekilpailussa Suomen Joukkueessa ottelivat Titta, Monica, ja Elina. Ruotsille tuli tappio otteluvoitoin 1-2. Pronssiottelussa Liettua kaatui suoraan 2-0 Titan ja Monican voitettua ottelunsa.

PM-201919.11.2019 Hyvän fiiliksen ja tiukan tekemisen viimeistelytreeni Nordic Champion kisoja varten Pajalla.

PM-valmistautuminen pajalla
14.10.2019 Espoossa oli ukrainalaisen huippuottelija Stanislav Horunan pitämä kahden päivän leiri ja sen jälkeen sunnuntaina Finnish Open. Leirille osallistui viisi EKS:n ottelijaa ja kilpailuun kolme ottelijaa,Titan jäädessä lepäämään ja Anniinan sairastuttua.

Horuna

Kilpailujen kohokohdaksi nousi Emman pitkän ja menestyksekkään karateuran päätös. Emma oli ykkönen -68kg sarjassa. Viimeisenä naisten sarjana käydyssä naisten avoimessa painoluokassa Emma, maajoukkueen vanhin ottelija, eteni myös finaaliin ja uransa viimeiseen otteluun. Vastaan tuli seuran nuorin maajoukkueottelija Elina. Vähän näytti ennen ottelua ettei siitä tule mitään, kun kumpaakin itketti niin, että kyyneleet valuivat poskilta tatamin laidalle. Tytöt kajauttivat alkuun ”HINNERJOKI!” joka ei ehkä koko yleisölle auennut. Itkut loppui kun matsi alkoi ja tasaista taistoa, kunnes Emma sai hienon kaadon jatkosuorituksineen ja meni 3-0 johtoon ja ottelun ajateltiin olevan ohi. Emma päätti vetää saman kaadon uudestaan mutta Elina ajoitti täydellisen vastakaadon jatkoineen ja tasoitti pelin. Emma turvautui pää-aseeseensa, takakäden suoraan, kuten muutama tuhat kertaa ennenkin ja vei ottelun pistein 4-3. Ottelun jälkeen kilpailu laitettiin tauolle, puheet pidettiin, Emma kukitettiin, yleisö antoi seisaaltaan pitkät aplodit, halaajia ja selfien ottajia riitti. Emma lopetti kilpakaratetiensä kylläänsä saaneena.

U21v -68kg sarjassa Elina oli ykkönen ja U21v-61kg sarjassa Monica Kauppi täydensi Hinnerjoen voittosaldon ottamalla finaalissa niukan 4-3 voiton Viron Ksenija Lahesta.

Finnish open6.10.2019 Euran karateseuran ottelijat kilpailivat viikonloppuna kansainvälisissä kilpailuissa. Titta ja Emma Moskovassa K1-premierliigassa ja Elina Lehtonen, Monica Kauppi ja Anniina Hietaharju Euro Grandprix kilpailuissa Tsekin Pilsenissä. Emma taipui Moskovassa kotiyleisön edessä otelleelle venäläiselle. Titta voitti Tanskan ja Tai-Pein edustajat mutta hävisi viimeisellä sekunnilla kazakstanilaiselle. Kazakstanilainen eteni semifinaaliin mutta hävisi sen joten pronssiottelupaikkaa ei Titalle tullut.

Hinnerjoen tytöt olivat hyvässä vauhdissa Tsekissä. Kilpailuissa sai osallistua useampaan sarjaan, joten paljon saatiin otteluita. Tytöt ottivat kolmeen pekkaan yhteensä 15 ottelua. N-68kg sarjassa Elina otti hopeaa ja naisten avoimessa pronssia. N-55kg sarjassa Monica otti hopeaa.

 IMG-20191006-WA0010

 
24.9.2019 Nyt on kisakausi kiihkeimmillään, ei meinaa ehtiä tuloksia päivittää. Pariviikkoa sitten oltiin Titan kanssa Japanissa parin viikon leirillä ja Emma tuli Ranskasta suoraan kisoihin. Emma taipui tutulle Slovakian Ingridille 1-3. Titalla oli onnistunut turnaus. Kolme voittoa mutta semifinaalissa tappio. Pronssiottelussa vastaan tuli USA:n Maya ja hieno 7-1 voitto Suomeen.

Euran karateseuran naisottelijat kilpailivat seuraavaksi Santiagossa ja Lahdessa. Chilessä Emma otteli hienosti kovan ottelun Japanin edustajaa vastaan. Ottelu päättyi 5-5 mutta ensimmäisen pisteen etu ratkaisi. Japanilainen eteni semifiaaliin asti mutta kun sen hävisi, niin keräilyjä ei Emmalle tullut. Titta voitti venäläisen Vera Kovalevan, joka on ollut Turussakin meidän kanssa treenaamassa. Tappio saksalaiselle joka eteni finaaliin ja keräilyissä Titta otti tiukan ottelun joka kuitenkin kääntyi kiinalaiselle 1-0.

Lahdessa oli EKS:n edustajina Anniina Hietaharju ja Hinnerjoen Elina Lehtonen, pitämässä seuran mainetta yllä, kun kärkinaiset olivat maailmalla. Naisten sarja oteltiin avoimena painoluokkana ja kun EKS:n tytöt voittivat lohkonsa, niin sarjan finaali oteltiin seurakavereiden välillä, joten mainekin säilyi. Finaali kääntyi Elinalle pistein 3-1.

Tytöt Lahdessa24.8.2019 Lahdessa Lefevren ohjaamalla leirillä EKS:n Anniina, Elina ja Monica.

Lefevren leiri

EKS:n edustuksen lisäksi Leirillä nähtiin Lahden oma poika, aikanaan Honkilahdella työharjoittelussa käynyt, rap-artisti Elastiseksikin usein luultu Joni Kolari.

Joni


21.8.2019 Karatekooste kevät 2019 löytyy kohdasta videot tai youtobe https://youtu.be/DYSTHdQ_87Q  Koosteessa painottuu Titan huippuonnistumiset joita tietysti ei olisi koskaan ilman huippuhyviä treenikavereita tullutkaan.


19.8.2019 Helsinki Karate Open oli syksyn ensimmäinen kilpailu. Paljon tapahtui ja naisten avoimessa Elina oli kovassa kyydissä Venäjän Vera Kovalevaa vastaan, mikään ei auttanut 0-1 tappio tuli. Pronssia pokkasi Monica Kauppi. Titta ja Emma avaavat kilpailukauden myöhemmin.

HEL open avoin

Seuraavana päivänä leireiltiin ja rankalainen Alexandra Recchia. Kaksinkertainen -50kg sarjan MM-1 ohjasi harjoituksia. Kun hänellä englanninkielentaito loppui, niin hän jatkoi ranskaksi ja Emma tulkkasi.

Recchia LaajasaloEuran karateseuran Anniina, Elina ja Monica olivat Ruotsissa treenaamassa. Yhteispohjoismaisen leirin vetäjä oli +84kg sarjan MM-1 Gogita Arkania Georgiasta. Kuvassa myös Hämeenlinnan Niko Mantere. Vauhti ja kontaktit olivat kovia mutta hienosti EKS:n ottelijat selvisivät ja palasivat Suomeen kokemusta rikkaampana.

Ruotsissa


24.7.2019 Lämmintä tunnelmaa kesäisellä Pajalla

IMG-20190724-WA0000


20.7.2019 Kesä hyvässä vauhdissa. Paljon on tapahtunut ja ei olla elämältä ehditty nettisivuja päivittää. Laitan jälkijuttuna jotain, kuvat kertokoon.

European Gamesit Minskissä menivät hyvin. Oli antoisaa olla mukana monilajitapahtumassa ja elää aikaa yhdessä eri lajien huippujen ja mestarivalmentajien sekä Olympiakomitean ihmisten kanssa. Kisoissa onnistuttiin tuloksellisesti hyvin, pronssia tuli. Sisällöllisesti on vielä varaa parantaa, kuten aina.

Minskin suomalaismitallistit

Minskin suomalaismitalistit Titta Keinänen, karate, Emil Soravuo, telinevoimistelu, Mira Potkonen, nyrkkeily 

Seuraavaksi käytiin Elinan ja Monican kanssa Kroatian Umagissa, Youth legue-kilpailussa. Ei tarvinnut olla yksin, 2500 kilpailijaa. Ottelut meni ihan ok, marginaalit kääntyivät kavereille ja tie päättyi kisojen osalta siihen. Uintia, pyöräilyä, palloilua oli sitten aikaa harrastaa jäätelön syönnin lisäksi.

Elina ja Monica Italiassa

Seikkailu jatkui niin, että matkustettiin julkisilla Italiaan ja lopulta selvittiin Florenzeen asti. Siellä olikin jo Titta ja Anniina. Treeniä Florezessa ja Livornassa, paljon hyvää ruokaa mm. Franceskon kotona ja salilla järjestetyillä illallisilla. Vapaapäiväkin oli ja se vietettiin sellaisella paratiisisaarella. Harvoin ollaan tuollaista vieraan varaisuutta kohdattu kuin tuolla.

Treeniä Livornassa (1)

Kuten sanottu kesää mennään ja juuri palattiin Pajalta treeneistä. Emmaakin ollaan saatu pitää mukana, kun on lomalla suomessa. Heikki, Janne ja Jallu toivat tänäänkin treeneihin ryhtiä ja meininkiä.

 
6.-9.6.2019 Karate1 Premierliigakilpailu Shanghaissa ei tällä kertaa tuonut EKS:lle mainittavaa tulosta. Tarkemman kuvauksen mielenkiintoisesta matkasta voit lukea kohdasta matkakertomuksia.20.5.2019 Kilpailuissa ovat ilman suurempaa menestystä käyneet Titta ja Emma Marokossa, ja Elina Cyproksella, jossa hänelle yksi voitto ja tappio

Istanbulin K1-kilpailuun seurasta osallistui kolme ottelijaa. Monica pääsi ensimmäisiin aikuisten ranking-kilpailuihin. Harvoin ensikertalainen tämän tason kilpailuissa niin ennakkoluulottomasti ottelee, kuin Monica.

N-61kg sarjassa Monica voitti georgialaisottelijan 3-0, egyptiläisen 5-0 ja kolmannella kierroksella antoi hyvän vastuksen tunisialaiselle arvokisamitalistille, joka vasta lopussa sai ottelun ratkaistua ja meni ohi pistein 4-0. Tunisialainen eteni semifinaaliin asti mutta siinä tuli tappio joten ei keräilyjä Monicalle. Samassa sarjassa Ranskassa asuva Emma sai vastaan ranskalaisen seurakaverinsa ja hieno 3-2 voitto Emmalle. Seuraavan kierroksen ottelu italialaista vastaan epäonnistui ja 2-8 tappio.

+68kg sarjassa Titta voitti Hollannin, Englannin ja Algerian edustajat mutta taipui japanilaisottelijalle 0-1. Hän eteni finaaliin asti joten Titta pääsi keräilyotteluhin, jossa voitolla australialaisottelijasta aukesi paikka pronssiotteluun. Tiukka ottelu Kazastanin edustajaa vastaan päättyi tappioon 0-1 ja Titan sijoitus oli viides. Ihan hyvin kun sarjassa oli 83 ottelijaa.

 A7544ca9-1744-4222-94e7-e37d8415cd23

 

Samaan aikaan seurasta oli edustus Karateliiton kesäleirillä Pajulahdessa. Hyvä meno ja meininki siellä ja paljon tuli oppia tulevaa varten. Tammiston Oona toimi houstina ensikertalaisille.

Kesäleiri, Oona, Ellu, Anniina ja uudet


8.5.2019 Seuran sihteerin 50v. synttäritoive oli, että pelattaisiin vanhalla porukalla pokepalloa, niin kuin aikanaan usein pelattiin, joskus jopa yöllä ja jouluaattona. Saatiin huippuporukka mukaan ja hyvät pelit. Kiitos Ellu, Elli, Eve, Carita ja Topias!

Sanna 50v. pokepallo


1.5.2019 Pajalla viimeistelytreeneissä joukko nuoria Limassolin K1 kisaan lähtijöitä. Harvinaisempia vieraita ompi Saloset Ylöjärveltä. Ranskan Ilves, joka on kokenut Pajakävijä, oli viimeisissä
treeneissään ennen kotiinpaluutaan. Saatiin varsin hyvä meno aikaiseksi taas kerran!

Viimeistely pajalla

10.4.2019 Pajalla oli taas tunnelmaa, kukkia ja mahtavia vierailijoita.

Titan onnittelukukat


7.4.2019 Monica, Oona ja Elina tekivät leirimatkan Tukholmaan. Tom Scott Yhdysvalloista oli kyllä erinomainen vetäjä ja ihan huipputyyppi muutenkin. Sali oli täynnä ja paljon hyviä sparrareita. Erityiskiitos leirin järjestäjille Taija Marimonille & kumppaneille. Tällainen vieraanvaraisuus jaksaa aina hämmästyttää. Salimajoitus upealla salilla oli niin kivaa ja mahdollisti treeneissä tulleiden asioiden lisähiomisen vielä ennen nukkumaanmenoa.

Scott ja naiset


30.3.2019 EM-pronssia Titalle kisoista! Tarkempi tarina matkakertomuksissa.

Anssi, Titta, Kaitsu katsomo23.3.2019 Euran karateseuran Titta teki viimeistelyharjoituksen ennen Espanjan EM-kisoihin lähtöä Turussa, jonne sparraamaan saatiin oman seuran Monica ja Elina. Heiltä jäi väliin Orimattilan Suomi-cupin osakilpailu. Orimattilaan lähetettiin seuran mainetta puolustamaan Oona ja Anniina. Kummallekin tuli naisten avoimessa kolme ottelua, joissa pääkaupunkiseudun vastustajat kaatuivat ja viimeinen ottelu oli keskinäinen finaali, joka kääntyi Oonalle pistein 3-2. Kun vielä kilparyhmän Emma Aronen otti hyvän viimeistelyn Ranskassa ennen EM-kisaan lähtöä, niin varsin onnistunut lauantaipäivä EKS:n kilparyhmältä.

Anniina ja Oona Orimattilassa
22.2.2019 Pajalla poseeraamassa hurja joukko kamppailijoita.

Nuorukaiset pajalla Heikin kanssa


21.2.2019 treeniä Honkilahdella. Mukana myös Australian maajoukkuetta edustava, Mexikolainen Carlos, joka sai ihmetellä ujoja suomalaisia.

Carlos pajallaTurussa ollaan saatu pitää vieraana nopeita ja kovia miesottelijoita, Jose Costa Ricasta ja Joni Lahdesta. Treenien lisäksi avantoa ja mukavaa yhdessäoloa. Jose valmistautuu Berliinin kisaan ja Titta K1 Dubaihin, Emman valmistautuessa Dubaihin Ranskassa. Turun leirin kanssa samaan aikaan nuorten EM-kisoissa Tanskassa ovat ottelemaan Elina ja Monica.

Elina kärsi 0-1 tappion tutulle norjalaiselle nuorten olympiavoittajalle, joka ei kuitenkaan finaaliin asti mennyt, joten Elina karsiutui.

Monica sai vastaan romanialaisen ja sama kohtalo oli tuli Monicallekkin, 0-1 tappio ja ei keräilyjä.

CostaRica TKU28.1.2019 K1-Paris Openin yhteydessä käytiin vierailulla Emman luona Le Mansissa. Kolme päivää hyviä treenejä ja mukavaa olemista treenipaikan vieressä olevassa Eklo-hostellissa. Mukaan lähti treenaamaan ja katsomaan K1-kilpailua myös Lehtosen Elina. Samalla valmistautumista nuorten EM-kilpailuihin. Se tuli selväksi, että ranskankieltä oppii varmasti kun täällä asuu, vaihtoehtoja ei ole. Rauhassa voidaan Emman antaa Le Mansissa elellä, toiminta karaten osalta oli laadukasta ja sitä tehtiin paljon.
Paris open avasi K1 kilpakauden ja sielläpä sitä taas oteltiin. Emma voitti hienosti venäläisottelijan, jolle on viimeiset kaksi kertaa hävinnyt. Tappio tuli 2-2 pistejaon jälkeen serbialaiselle joka ensimmäisen pisteen edulla vei voiton. Hän eteni aina semifinaaliin saakka mutta ei finaaliin selvinnyt. Titta pääsi suoraan toiselle kierrokselle ja voitti Venezuelan ja Azerbaizanin edustajat. Sitten hyvä ottelu ranskalaisottelijaa vastaan mutta niukka 0-1 tappio. Vastus eteni finaaliin saakka ja Titta pääsi keräilemään paikasta pronssiotteluun, jossa taipui egyptiläiselle 0-1 ja sijoitus seitsemäs. Elinalla oli kova päivätyö lauantaina, kun hän oli sparrarina lämmittelyissä sekä Emmalle että Titalle, haki valmentajalle kokista ja kuvasi ottelut jne..

Kuvat Le Mansin Salin edustalta ja Eiffelin juurelta Pariisista. 

Samourailla

Eiffeli

P.S. 2018 koostevideot keväästä ja kesäsyksy ovat nyt nettisivujen videokokoelmasta nähtävissä.

12.1.2019 Nuorten HEL-open avasi karaten kotimaisen kilpailukauden Helsingissä. Euran karateseurasta kilpailuun osallistui kolme hinnerjokilaisneitiä. Monican  ja Elinan viimeinen kilpailu ennen 8.-10.2. pidettäviä nuorten EM-kilpailuja. U18v +59kg sarjassa Elina hallitsi ja voitti finaalissa Turun Viola Hyvösen 1-0.

U21v sarja otettiin avoimena ja siinä ensimmäiseksi tuleen joutui paluun kilpatatameille kahden vuoden kisatauon jälkeen Oona Tammisto. Räjähtävä nopeus oli tallella ja kotiyleisön edessä otellut Tapanilan Erän Nina Uusi-Esko jäi jyrän alle ja komea avausvoitto Oonalle pistein 9-1. Seuraavassa ottelussa peruskunto petti ja Helsingin Renshinkanin Melina Leino voitti 3-1. Keräilyissä Oona sai vastaan Vantaan Wadoriun Sandra Nousiaisen, viimesekunnin ratkaisulla voitto 3-1 ja pronssiotteluun. Monica aloitti vahvasti ja voitti Tapanilan erän Sonja Voutilaisen 2-0. Edellisen ikäluokan voittanut Elina sai osallistua myös vanhempien sarjaan ja pääsi suoraan toiselle kierrokselle, jossa vastaan tuli vanha Hinnerjoen päiväkotikaveri Monica. Elina vei voiton ja eteni sarjan finaaliin ja Monica pronssiotteluun jonne tuli vastaan Seurakaveri Oona. Oonan ottelukiintiö kunnon osalta oli jo täynnä ja ystävyyshengessä ottelun voitto ja pronssi Monicalle. Sarjan finaalissa Elina ei antanut ikäeron häiritä ja tykitti varmoin ottein 5-0 voiton Melina Leinosta päivän toisen sarjavoiton.

 Viola ja Elina
2.1.2019 Emma otti ja toteutti pitkäaikaisen haaveensa, lähti Ranskaan ja osti vain menolipun. Hän pääsee huippuseuraan Le Mansissa treenaamaan. Kielitaitoa on alkeiden verran ja tavoite on että karatetreenauksen sivutuotteena Emma saisi Ranskan kielen kunnolla haltuun. Aika tuntemattomaan neiti siis sukeltaa ja nähtäväksi jää, minkälaista elämänkokemusta matka tuo tullessaan. Onnea matkaan!

 Lähtö Ranskaan
23.12.2018 Kolme päivää vauhdikkaita karatetreenejä Turussa. Kaitsun ollessa toipilas, päävastuu treeneistä oli porilaisella Sensei Karttusella. Mukana oli kolme venäläisottelijaa, jotka toivat vauhtia ja erillaista tyyliä leirille.

Pietarileiriturku
16.12.2018 Euran karateseuran kilpailijat päättivät kauden kaukana kotoa. Nuorten K1-kilpailussa Italian Venetsiassa ja aikuiset K1-kilpailussa Kiinan Sanghaissa. Kiinasta ei menestystä tullut, Titta ja Emma hävisivät avauskierroksen ottelunsa ja saivat näin vihdoin pitkän kauden päätökseen.

Venetsiassa U18v+59kg sarjassa oli 92 ottelijaa. Elina voitti alkuun kaksi italialaista 2-0  ja 0-0 päättyneen ottelun tuomariäänestyksellä 3-2. Kolmantena Bosnian-Hertsegovinan edustaja taipui 7-0 ja Ranskan edustaja 2-0. Viidennessä ottelussa paikasta semifinaaliin, tuli 0-1 tappio kroatialaiselle, joka hävisi sitten semifinaalin ja Elinan pronssiottelu jäi huippuotteista huolimatta haaveeksi. Harvoin ei neljällä otteluvoitolla pääse edes mitaliotteluun.

U21v-61kg sarjassa oli 27 ottelijaa. Monica pääsi ensimmäisen kierroksen arvalla, voitti toisella italialaisen 1-0 ja kolmannella Saksan edustajan 3-0, semifinaalissa tuli tappio italialaiselle 0-2. Pronssiottelussa Monica kohtasi Valkovenäjän Azarava Mariymin joka tarkan henkien taiston jälkeen kaatui 1-0.  

EUPT7143

Helmikuussa 2019 on nuorten EM-kilpailut Tanskassa ja sinne Elina ja Monica on jo valittu, joten suunta on selvä.

IZTP6870


24.11.2018 Pohjos- ja Baltian maiden mestaruuksista oteltiin Tampereella. Euran karateseurasta Suomea edusti neljä ottelijaa. Kilpailuissa yleensä voittaa tai oppii ja tällä logiikalla ei paljon näistä kisoista opittu.

U18v +59kg sarjassa Elina eteni loppuotteluun tuoretta norjalaista nuorten Olympiavoittaja Salid Annikaa vastaan. Päivän kovin euralaisvoitto tuli ihan huikeilla otteilla 2-1.

N-55kg sarjassa Monica Kauppi 18v oli ensimmäisissä aikuisten kv-kilpailuissa ja mitään hävittävää ei ollut, eikä Monica sitten hävinnytkään kuin sarjan finaalin Eestin nuorten maailmanmestari Li Lirismaalle 0-2.

N-61kg Emma oli nopea, kovaotteinen ja ovela. Tie vei komeasti finaaliin saakka jossa Ruotsin Aleksandra Haag taipui 3-2.

N+68kg sarjassa Titta Keinänen eteni varmoin ottein Suomalaisfinaaliin Helsingin Maria Korpelaa vastaan. 0-0 tuloksen jälkeinen tuomariäänet Titalle 5-0.

Naisten kolmen hengen joukkuekilpailussa matkalla finaaliin kaatui Latvia ja Norja. Emma ja Titta voittivat kaikki ottelunsa ja finaalissa Tanskaa vastaan ratkaisivat Suomen voiton suoraan kahdella voitolla.

Yhdet kilpailut olisi vielä tänä vuonna joulukuussa jäljellä. Titalla ja Emmalla Sanghaissa olympiakarsinnat ja Elinalla ja Monicalla Nuorten K1-kilpailut Venetsiassa.

PM-kultaa ja hopiaa
Karaten MM-kilpailuissa oli mukana 130 maata. Euran karateseurasta mukaan olivat päässeet Titta ja Emma. Titta on huippuhyvin menneen kauden jälkeen sarjassaan maailman ranking kakkonen ja odotuksen olivat sen mukaisesti korkealla. N+68kg sarjassa oli 60 ottelijaa. Vastaan tuli Portugalin edustaja, jolle Titta edellisen kohtaamisen hävisi, nyt 4-0 voitto. Seuraavaksi 190 cm pitkä hollantilanen. Titta selvisi pitkistä suorista ja sai hallittua ottelua, joka päättyi 0-0 ja tuomariäänin 4-1 voitto. Kolmantena kotikisoissa otteleva espanjalainen jonka kanssa Titta on vuoden mittaan useamman mitaliottelun otellut. Upea 1-0 voitto. Paikasta semifinaaliin vastaan kreikkalainen, jonka Titta viimeksi tuomariäänin voitti, nyt 1-2 tappio. Kreikkalainen eteni finaaliin saakka ja Titta pääsi ottelemaan keräilyottelun paikasta pronssiotteluun sveitsiläistä vastaan, jonka Titta voitti viimeksi Chilen pronssiottelussa 2-1. Tällä kertaa 2-2 ja voitto Sveitsiin ensimmäisen pisteen edulla ja näin Titan sijoitus oli seitsemäs.
Sijoitus on hyvä ja myös otteluiden sisältö. Nyt kuitenkin vähän aikaa harmittaa, kun niin pienestä oli mitaliotteluihin pääsy kiinni.
N-61kg Emmalla on ollut vaikea kausi, jossa kuitenkin väläyksittäin ollut hyviäkin hetkiä ja odotetiin että MM-kilpailussa suunta vielä kääntyisi koska osaaminen ja kunto on hyvä. Eipä vaan auennut ja 0-1 tappio brasilialaisottelijalle ensimmäisellä kierroksella.
Naisten kolmen hengen joukkuekilpailussa Suomi sai vastaan Saksan. Kolmas suomalaisottelija ottelija oli Helsingin Maria Korpela. Hän aloitti ja hävisi 1-3. Titta otteli tasapelin 0-0 ja näin Emma lähti kahden pisteen takamatkalta viimeiseen otteluun. Hieno 1-0 voitto ei auttanut vaan pisteen erolla Saksa jatkoon.

JoukkueunetSuomi-cupin U18 ikäluokan kilpailussa pisteitä oli kerännyt 30 kilpailijaa. Eniten pisteitä sai kuitenkin EKS:n Elina Lehtonen, onnittelut!

Kaunis Elina24.10.2018 Pajalla hyvää menoa keskiviikko iltana. Oli tykyläisiä kilparyhmäläisiä, perusharrastajia ja Xhuna Mexicosta.

Xhuna pajalla


14.10.2018 Emma ja Titta edustivat Suomea Tokion K1 premierliigan osakilpailussa. Tulevan Olympiakaupungin meininki oli taattua japanilaista kohteliasuutta, siisteyttä ja varkaitakaan ei tarvinnut pelätä. Komeat oli puitteet Tokio Budokanin kamppailulajeille tehdyssä rakaennuskompleksissa. Melkoisesti tuli metroilla ajeltua ja ihmispaljoutta nähtyä. Taitoa on sekin kun ihmiset ruuhkassa kulkevat ja notkeasti väistelevät meitä länsimaalaisia. Erikoista oli matkustajien taito nukkua metroissa istualtaan, tavarat käsissään. Nukkuipa yksi mies myös pitkissä liukuportaissakin seisaallaan. Siinä tärkeimmät nähtävyydet.

N-61kg Emma oli jo 1-4 tappiolla, josta nousi vielä tasoihin. Viimeinen piste kääntyi kuitenkin chileläiselle ja tappio pistein 4-5 tuli.

N+68kg sarjassa Titta pääsi suoraan toiselle kierrokselle ja voitti 1-0 bosnialaisen. Kotiyleisön kova kannustus ei auttanut seuraavalla kierroksella vastaan tullutta  japanilaisottelijaa, hieno 2-0 voitto Titalle. Paikasta semifinaaliin tuli 0-1 tappio ranskalaisottelijalle, joka selvitti tiensä finaaliin, jonka voitti ja Titta pääsi keräilemään paikasta pronssiotteluun.

Vastaan Italia ja tiukka ottelu päättyi 1-1 ja tuomariäänin 3-2 Italian edustaja pronssiotteluun, jonka myös voitti.

Kolme viikkoa aikaa Espanjan MM-kilpailuihin. Treenikaveriksi saadaan Mexikon Xhuna joka tulee suoraan Tokiosta valmistautumaan MM-kilpailuihin meidän kanssa.

Tokio, ravintola
29.9.2018 Kansalliseen karatekilpailuun, Lahden Katana shiaan osallistui Elina ja Monica. U18v avoimessa sarjassa Elina otteli neljä kertaa, vastukset olivat Oulusta, Porista, Tapanilasta ja Turusta. Kukaan ei tällä kertaa Elinalle pärjännyt, joten sarjavoitto Himppaan.

N- 61kg sarjassa Monicalla oli vain yksi ottelu ja siinä tiukka 1-0 voitto Tapanilan erän Nina Uusi-Eskosta.

Seuraavaksi tytöt kilpailevat Pohjoismaiden mestaruuksista marraskuun lopulla, jos sinne valitaan. Sitä ennen heidän tärkeä tehtävänsä on sparrata seuran aikuisottelijoita Olympiakarsinta- ja MM-kilpailuihin. Tämän parempia sparrareita ei Suomesta löydy, joten tilanne on kyllä kiva ja hyvä.5.9.2018 Berliinistä Chilen Santiagoon jossa neljä treenipäivää ja K1 kilpailu. Emmalla N61kg sarjassa vastaan Australian ottelija, joka yllätti erinomaisilla vastalyönneillä ja lopussa piste-ero repesi 1-7. Japani pudotti hänet ja Emmalle ei keräilyjä.

N+68kg sarjassa oli 53 ottelijaa. Titta pääsi suoraan toiselle kierrokselle, ja sai vastaan nuoria nousevia tähtiä. Ensin japanilainen, Aasian 21v ikäluokan mestari ja seuraavaksi tanskalainen 21v ikäluokan maailmanmestari. 1-0 Ja 5-0 voitoilla Titta eteni saksalaista vastaan. 0-0 ja tuomariäänin 3-2 semifinaaliin, tuttua turkkilaista vastaan. 0-0 ja tuomariäänin 1-4 tappiolla Titta seuravan päivän pronssiotteluun. Vastaan tuli Sveitsin Ramona Bruederlin joka taipui tiukassa ottelussa 2-1.

Tulosten takana tällaisilla matkoilla tapahtuu paljon ja antaa mahdollisuuden nähdä, kokea ja ehkä jopa oppia. Koitan vähän avata siitä jotain. Berliinistä jäi mieleen kun meidän ystäviksi tulleet Perun Aleksandra (yksi kovimpia naisottelijoita) ja hänen valmentajansa, joiden kanssa kyläilty ja syöty usein yhdessä. He olivat erikoisessa tilanteessa. Jonkun liittoriidan takia heitä koitettiin estää osallistumasta. Eivät saaneet edustaa Perua, eivät käyttää maan verkkareita, eikä valmentaja saanut mennä kulmaan. (K1-kisoissa aika tärkeää kun voi pyytää videotarkastusta.) Liitto ei voi kieltää osanottoa ja Aleksandra otteli WKF-lipun alla kuten esim. pakolaisstatuksella kilpailevat. Oli hauska nähdä, kuinka tässä tapauksessa vastoinkäymiset olivat voimaa. Ihan superotteilla ottelusta toiseen, finaaliin ja komea voitto.

Santiagossa asuttiin Rbnb asunnossa jonka mexicolainen, nykyään Australiassa asuva Carlos oli hommannut ja käytännöt hoitanut. Neljän Suomalaisen lisäksi neljä muuta australialaisottelijaa. Vaikkapa japanilainen Australiaan lapsena muuttanut ottelija, joka opettaa ammatikseen karatea ja Japania Australiassa. Heidän tapa oli tehdä ja kattaa runsas aamianen, jota syötiin pitkään ja hartaasti yhdessä ajatuksia vaihtaen. Taas kerran ystävällisyyden määrä yllätti. ”hei onko pyykkejä, laittakaa pussiin niin voin viedä pesulaan” olihan niitä ja sitten tuli puhtaat pyykit takaisin jne…

Ruuanlaittoa Santiagossa

Ruuanlaittohommissa. Aaro, Emma, Victoria (Tanska/Venezuela/Itävalta), Titta, Carlos (Autralia/Meksiko), Gorge (Meksiko)

Carlos ja toinen mexicolainen olivat kovia shakin pelaajia. Pyysivät minua mukaan mutta kun en osaa, niin opetin jätkän shakkia ja siinä meni voitot Carloksen kanssa tasan niin, että päätettiin jatkaa kun seuraavaksi nähdään jossain päin maailmaa. Oli niin kiva nähdä kisapaikalla Ecuadorin maajoukkuetta, joka oli just Turussa meidän kanssa viikon treenaamassa ja kuulla halausten keskellä ”hei sensei, hei sensei”, ja ottaa vastaan syliin hyppäävä Venezuelan tanskalaistunut Viki, joka oli kesällä viikon Turussa, josta teki hienon videon Instagramiin ja muistella Mexicon Xunan kanssa viime talvea kun hän oli just pahimmilla pakkasilla Turussa ja Koskeljärven laavulla ja tarkistaa, onko hänellä oma Chili-pussi mukana ja repussahan se oli kisapaikalla, jos vaikka vähän kahvin sekaan tekisi mieli laittaa. Hän myös kysyi että voisiko tulla kolmeksi viikoksi ennen MM-kilpailuja Suomeen? Mietin kaksi sekuntia ja sanoin että Joo!

Chilessä asiat toimi hyvin ja kulttuuri vaikutti miellyttävältä, rentoa Etelä-Amerikan meininkiä. Suomalaisena aina ihmettelee sitä ihmisten eriarvoisuutta kun vaikkapa hyväkuntoisten omakotitalojen vieressä saatoi olla teltta tai pelleistä/pahveista kyhättyjä majoja joissa näkyi nukkuvia ihmisiä ja yölämpö oli +5.

Emmalta varastettiin lompakko jossain katutilanteessa. onneksi ei ollut kuin hiukan rahaa ja muut kortit paitsi pankkikortti jätetty asunnolle. Seuraavana päivänä koputti pariskunta ovelle ja toivat Emman pankkikortin. Olivat löytäneet kadulta, jonne lompakkovaras sen varmaan oli heittänyt, kun ei rahaa irronnut. Olivat tehneet aika työn että olivat löytäneet meidän majapaikan! Ottaneet selvää missä päin kaupunkia ulkomaalaisia majoittuu ja suomalaisia jne… eikä millään mitään löytöpalkkiota, taas tuli hyvä mieli.

Se on tullut itsellekin selväksi, että me ollaan etuoikeutettuja monellakin tavalla, kun saadaan matkaa tehdä ja siitä kiitollisia. Seuraava kilpailu onkin jo kolmen viikon kuluttua Tokiossa. Aika monelle ystävälle sanottiin Chilen kisoista lähtiessä, että nähdään Tokiossa. Ostin venezuelalaiselta kataaja-tytöltä hänen tekemiään käsitöitä, joka on yksi keino hänellä rahoittaa kilpailumatkojaan, maasta joka on melkoisessa politiikka ja talousahdingossa. Niitä oli kolmenlaisia ja niissä luki että: ”Karate is passion”, ”Karate is respect”, ”Karate is discipline”18.9.2018 

Titta Keinänen ja Emma aloittivat syksyn maailman kiertueen Olympiakarsinta kilpailuilla. Ensin vuorossa Berliinin K1 jossa Emmalle tuli noutaja heti ensimmäisellä kierroksella. Hyvä ottelu mutta Serbi oli parempi pistein 5-3. Titta eteni neljännelle kierrokselle. Ensimmäinen arvalla, toisella kierroksella Hollanti kaatui 3-0, kolmannella Japani 2-0. Ottelu semifinaalipaikasta meni tiukalle Espanjan Lauraa vastaan. 0-0 ja tuomariäänin voitto Espanjaan samalle Lauralle, jonka kanssa Titta on otellut tänä vuonna kahdessa K1 finaalissa. Espanjalainen hävisi finaalipaikan ja niimpä myös Titan tie katkesi, hyvistä otteista huolimatta. Taas voi päätellä lukemista, että puolustus pelaa hyvin, kun yhtään pistettä ei kukaan Titalle tehnyt. Seuraavaksi Chilen Santiagoon, jossa leireillään ja kilpailllaan seuraava Olympiakarsintakilpailu.

Thumbnail received 416256045569410

Matkalla hotellille törmäsimme Slovenialaisiin ystäviin, Lina Pusnikiin (keskellä) ja Tjasa Risticiin (oikealla).25.8.2018
Jo perinteeksi muodostunut Junior Lefevren leiri Lahdessa oli käymisen arvoinen. Lauantain kolmeen harjoitukseen mahtui paljon pitkiä etukäsiä, erilaisia tasapainoharjotteita ja satoja slaavikyykkyjä. Onneksi ollaan käyty kyykyssä raudat niskassakin, muuten olisi voinut ottaa koville. Lefevre vieraili Lahdessa nyt viidettä kertaa, ja osa Euran karateseuran poppoosta on ollut mukana jokaisella leirillä. Kaikista ei valitettavasti löytynyt kuvallista todistusaineistoa. Allaolevista otoksista voitte veikata, mikä on vuodelta 2018? 

Arkistoista Lefevre

Lefevre 2018

Arkistoista 2 lefevre


20.8.2018 Euran karateseuran perusharrastajatkin pitivät kuntoa yllä koko kesän Heikin johdolla. Mäkivedot ja Euran yleisurheilukenttäkin tuli tutuksi.

Kilparyhmä treenasi määrällisesti ja laadullisesti niin kovaa kuin uskallettiin. Koko kesä käytiin Honkilahden Sampon pajalla, jossa vedettiin keskiviikkoisin ja lauantaisin kaksi lajitreeniä, Vähäjärven uimatauolla. Treeneissä kävi myös kansainvälisiä vierailijoita ja erikoista oli vaikkapa se, kun venezuelalainen naisottelija keskeytti harjoitukset kuumuuden uuvuttamana. Ehjänä on toistaiseksi säilytty ja siitä on hyvä ponnistaa alkavaan kilpailukauteen.

Seuran kilpailukauden avasivat Elina Lehtonen, Monica ja Anniina 18.8 .Helsinki openissa.

Elina Lehtonen voitti T18v+59kg sarjan. T18v avoimessa sarjassa Elina eteni Finaaliin, jossa vastaan tuli nuorten Olympialaisiin valittu Eestin Ossipova. Hyvän vastuksen hän Elinalle antoikin muttei voinut mitään Hinnerjokilaisen loppukirille. 4-3 lukemin upea voitto Elinalle.

N61kg sarjassa Monica voitti matkalla finaaliin menestyneen Portugalilaisen ja loppuottelussa Tapanilan erän Nina Uusi-Eskon 3-1. Monica oli myös naisten avoimessa pronssilla. Naisten avoimessa Anniina eteni finaaliin saakka mutta taipui siinä Eestin Anna Sokille 1-9.

Olympiaryhmän syksy tulee olemaan ennennäkemätön. Olympiakarsinnat alkavat syyskuussa ja ne on ripoteltu ympäri maailmaa. Finnish open-K1Berliini-K1Santiago-K1Tokio-MM kilpailut Espanjanja ja K1Shanghai. Mielenkiinnolla matkoille lähdetään ja Sampon pajan oppeja koetellaan.

Satakunnan aluetreenit kokoavat jatkossakin keskiviikkoisin Porin ja Turun alueen maajoukkueottelijat Honkilahteen, paikka on sopivasti puolivälissä.

Tytöt tuuleettaa, Helsinki Open
Anniina Hietaharju, Elina Lehtonen, Monica Kauppi


2.-4.8.2018 Treenailtiin kilparyhmän aikuisten kanssa Lahdessa, jonne oli kokoontunut treenaajia ympäri Suomen. Saatiin nauttia vieraanvaraisuudesta ja olla yötä Heinosen Pirkon ja Tuomon luona. 

Treenikuvaa Lahti

4.8 jatkettiin Mäntsälään, jossa Koskisen Pariskunta Katja ja Janne olivat järjestäneet treenimahdollisuuden ja hyvä porukka saatiin taas kokoon. Kummassakin paikassa tuli hyvä treenifiilis ja treenaaminen asenteet olivat kohdallaan. Silloin kivaa ja helppoa vetäjänäkin.

Mäntsälä ryhmäkuva

Mäntsälä, Janne ja Katja26.7.2018 Kilparyhmän keväästä tehtiin erikoiskooste ja alla olevasta linkistä se aukeaa ja tulee myöhemmin myös näiden sivujen videokokoelmaan katsottavaksi. Syy koosteen tekoon näin puolivuotiskohdassa oli se, että viime keväälle tuli seuran historian kovimmat kansainväliset menestykset ja muistellaan nyt vielä niitä. Jos vasta jouluna vedetään  vuotta yhteen, niin tulee materiaalista runsauden pula. Tehdään toki taas vuoden lopussa yleiskooste, johon sitten kilpatoiminnan lisäksi väläyksiä myös harrastajien arjesta.  

https://youtu.be/zrL3gjUPWkI


25.7.2018 oli iloisen sekalainen joukko treenaamassa Pajalla. Hyvissä fiiliksissä jaksaa paremmin, eikä kuumuus tuntunut missään.

Bd2a9162-4ec9-492d-bc6a-cf31c69db052
8.7.2018 Honkilahdella treenasi kesäisen kepeästi vaatetettu tyttöporukka Heikin kanssa, jonka asuvalinta oli myös mainio.

Tyky Vickyn kanssa
30.6.18 Argentiinassa pidettäviin nuorten Olympialaisten karaten karsintakilpailut käytiin Kroatiassa 29-30.6. Suomesta oli mukana yksi edustaja, Euran karateseuran Elina. Nämä olivat uuden Olympialajin ensimmäiset karsinnat, joten Elina teki historiaa olemalla ensimmäinen koskaan Olympiakarsintoihin osallistunut Suomalaiskarateka.

Kilpailuja oli kahtena päivänä ja molempien päivien kaksi parasta sai suoran paikan Argentiinaan.

Juniorit +59kg sarjassa, 41 ottelijaa oli jaettu neljään lohkoon ja arpaonni heitti Elinan kumpanakin päivänä kovimpaan lohkoon. Ensimmäisenä päivänä Elina voitti komeasti tsekkiläisen 7-0. Tappio tuli ranskalaiselle 0-4. Ranskalainen eteni aina lohkovoittoon asti, pudotti mm. japanilaisen sarjan maailman mestarin. Seuraavana päivänä Elina voitti mexikolaisen 1-0 ja edellisenä päivänä semifinaaliin asti selvinneen iranilaisen 2-0. Paikasta semifinaaliin tuli sitten se japanilainen MM1. Elina teki ottelusta taistelun ja lukemin 1-0 oli Japani Hinnerjokea parempi. Japanilainen voitti semifinaalissa Espanjan 8-0 meni finaaliin voitti englantilaisen 5-0 ja lähtee Argentiinaan. Kilpailuissa ei ollut lainakaan keräilyjä, joten Elinan tie katkesi ja sijoitus on viides.

Matkalla mukana on myös Monica, joka sparrasi Elinaa ja kumpikin jää Kroatiaan viikon leirille ennen seuraavan viikonlopun samassa paikassa pidettävää nuorten maailman cupin osakilpailua. Valmentajana tällä kilpailu ja leirimatkalla on Titta.

Elina Umag rivissä19.6.2018 Monica ja Elina kävivät nostamassa Turun kansallisissa. Treeninostoja, valmistautuessa Umagin karatekisoja varten. Monica sentään tempaisi omaksi ennätyksekseen 51kg.

Monica 51kg


Yhteistyötä taekwondon kanssa heidän valmennuskeskuksessa Turussa. Hyvä frendly meininki ja hyviä harjoitteita.

Tae kwon do treeneistä


16.6.2018 Hämeenlinnan Elenia areenalle kokoontui iloinen joukko treenaamaan karate-kumitea. Kiitos Hämeenlinnan Karateseuralle mukavasta päivästä.

Hämeenlinnassa


7-10.6. 2018 Euran karateseura kamppaili Istanbulin premierliiga kilpailuissa. Emmalla kisat loppuivat avauskierroksen tappioon. Titta onnistui hienosti. N +68kg sarjassa oli 47 ottelijaa 29:stä maasta. Voitot Kongon, Japanin, Montenegron, Englannin ja Italian ottelijoista veivät finaaliin jossa Turkkilaisvastus kaatui 2-0 ja voitto kotiin.

Istanbul K11.6.2018 Valkoinen puku oli tänäänkin treeneissä päällä, mutta käden jatkeena oli pistomiekka. Kiitos Terolle kärsivällisestä ohjauksesta. Paljon oli tutun tuntuisia asioita liikkumisessa ja itse pelaamisessa.

Miekkailemassa27.5.2018 Euran karateseuran Elina Lehtonen teki omat ennätykset painonnoston alle 17v SM-kilpailuissa. Sarjassa -58kg oli tyttöjen sarjojen kovin taso ja dramaattisia käänteitä kilpailun aikana tapahtui. Elinan yhteistulos oli 113kg joka koostui 50kg:n tempauksesta ja 63kg:n työnnöstä. Kumpikin on yhdellä kilolla uusi ennätys. Voidaan todeta että voimataso karaten näkökulmasta hyvä.
Seuraavaksi Elina valmistautuu kuukauden kuluttua Kroatiassa pidettäviin karaten nuorten Olympiakarsintakilpailuihin.

Työntö 63 kg
Karateliiton kesäleirillä oli lämmin tunnelma. Viimeinen treeni oli ulkona sään suosiessa. Kuvassa seuran osallistujat.

IMG 1526974615148Syksyllä 2015 aloittanut alkeiskurssi porskuttaa kohti vihreää vyötä. Treenejä pidetään kahdesti viikossa ja harjoituksista vastaa kolme eri vetäjää vuorotellen, joten näin treenien sisällöt ovat suhteellisen monipuolisia. Suojat hommattiin lopuvuodesta 2017. Suojien hankkimisen jälkeen olemme treenanneet paljon ottelutekniikkaa. Isepuolustusta, kataa, mattotekniikoita ja perustekniikkaa harjoittelemme myös säännöllisesti. Treeneihin kuuluu usein ketteryyttä kehittäviä pelejä/harjoitteita, nopeutta ja reaktiota parantavia harjoituksia ja lihasvoimaa lisääviä suoritteita. Hyvällä porukalla ja hyvällä meiningillä mennään siis kohti kesää :)

Alkujumppaa

Nuoret rivissä


9-13.5.2018 Karaten EM-kilpailut oteltiin Serbian Novi sadissa. Euran karateseuran Emma ja Titta edustivat sarjoissaan Suomea.

N-61kg sarjassa Emma pääsi suoraan toiselle kierrokselle, jossa kohtasi tsekkiläisottelijan. Sama nainen pudotti Emma aiemmissa EM-kilpailuissa mutta nyt varma 2-0 voitto Emmalle. Seuraavaksi Ruotsin edustaja, jonka kanssa 0-0 ja tuomariäänin 5-0 Emma ottelemaan paikasta semifinaaliin. Vastaan tuttu norjalainen. Emma johti 2-0 mutta menetti johtonsa norjalaisen onnistuneeseen kolmen pisteen suoritukseen ja tappio tuli 3-2. Mitaliotteluun pääsy oli niin lähellä. Norjalainen hävisi semifinaalin ja pääsi pronssiotteluun joten Emmalle ei keräilyjä vaan lähtö laulukuoroon.

N+68kg sarjassa Titalla oli odotukset korkealla, hyvin menneen kauden johdosta. Vastaan tuttu ja hankalaksi puolustusottelijaksi tiedetty bulgarialainen. Tasainen tarkka ottelu jossa ei pistesuorituksia nähty ja ratkaisu tuomariäänestyksessä kääntyi 4-1 bulgarialaiselle. Olisiko pitänyt kovemmalla riskillä koittaa ratkaisua? Jälkeenpäin helppo jossitella. Bulgarialainen putosi seuraavalla kierroksella joten Titan tie katkesi.

Seuraavan päivän kolmen hengen joukkueotteluissa Suomen joukkueessa otelleista kaksi kolmannesta oli Euran karateseurasta. Hienot voitot Puolasta ja Makedoniasta. Ottelu paikasta semifinaaliin vastaan tuli Bulgaria. Ensimmäinen ottelija oli Titta ja Bulgarialta sama nainen jolle Titta edellispäivänä tuomariäänestyksen hävisi. Nyt varma voitto 4-0. Toinen suomen ottelu päättyi tasapeliin ja ratkaisu meni kolmanteen otteluun jossa Emmalle tappio ja taas mitali karkasi pisteen marginaalilla ja Bulgaria semifinaaliin, jonka hävisi, joten suomen tie katkesi ja mitaliotteluita katseltiin katsomon puolelta. Niistä oppineena kotiin huilaamaan ja treenaamaan.

Joukkuehuuto

Samaan aikaan Elina, Monica, Oona ja Anniina olivat Porin shotokanin järjestämällä leirillä Porissa. Siellä oli ollut hyvä vauhti ja paljon harjoitteita, joita valmentaja Karttunen oli tuonut tullessaan Kazastanista, jossa hän oli tyttärensä kanssa kymmenen päivän leirillä.

 Thumbnail Screenshot 20180515-085651  01
22.4.2018 Puolan Grand Prix Energa cupiin osallistui 750 kilpailijaa, joista Euran karateseuraa edusti kolme. Tarkoitus oli saada paljon otteluita kun tiedettiin, että tässä kilpailuissa sallittiin otella kaikissa ikäluokissa, mihin ikänsä puolesta pääsi. Elina ja Monica urakoivat sarjoja ja kun voittojakin tuli, otteluita todellakin saatiin. Annina kolme, Monicalle 11, hän otti hopeaa N-61 sarjassa ja pronssia T21v avoimessa.

IHFV7460


Seuraennätyksen teki Elina joka otti päivän aikana 18 ottelua. Siihen sisältyi oman sarjan T18+59kg sarjan voitto ja kaksi pronssitappiota vanhemmissa ikäluokissa.

SYJK2480


14.4.2018 SM-kilpailut menivät hyvin, mainittakoon naisten avoimesta kolmoisvoitto ja joukkue kulta Euran karateseuralle.

CLYD5869


8.4.2018 Karaten maailmanliigan Afrikan osakilpailu käytiin Marokon Rabatissa. Suomesta kahdella ottelijalla, Titta  ja Emmalla on tarpeeksi korkea ranking sijoitus ja mahdollisuus päästä mukaan. 

N-61kg Emma hävisi 0-3 Tunisialaiselle MM-hopeamitalistille, joka eteni aina semifinaaliin saakka mutta hävisi sen, eikä Emmalle keräilyjä. Marokkolainen otti lopulta pronssia. 

N+68kg Titta voitti italialaisen, sveitsiläisen ja turkkilaisen. Semifinaalissa vastaan tuli MM-pronssiakin voittanut Kreikan Eleni Xaziliadou.  Titta otteli häntä vastaan viimeksi 10 vuotta sitten Pariisin nuorten EM-kisoissa 14 vuotiaana, nilkka loukkantuneena. Ottelu päättyi silloin 0-0 ja voitto kreikkalaiselle tuomariäänin 3-2. Nyt päinvastoin kaikki, Elenilla nilkkavamma, ottelu päättyi  0-0 ja tuomariäänet Titalle 3-2.

Finaalipäivänä vastaan asettui Espanjan Laura Palacio Gonzalz, jolle Titta hävisi 2kk sitten Seria A-finaalin Espanjassa. Pahalta näytti nytkin, kun Titta oli 0-2 tappiolla ja aikaa oli 15 sekuntia. Karateottelussa tapahtuu nopeasti, kun on tapahtuakseen ja loppulukemat Titalle 5-2.

Premierliigan historiassa tämä oli ensimmäinen sarjavoitto suomalaisottelijalle. Helpolla ei voitto tullut, kolme viimeistä vastustajaa olivat MM-mitalisteja joille Titta on aiemmin hävinnyt mutta nyt marginaalit kääntyivät meille päin. 

TItta 1 Rabat

Yhteistä iloa pohjoismaisesta menestyksestä. Tanskan Katrine Pedersen voitti naisten alle 68 kg sarjan.


30.3.2018 Euran karateseuran Elina  ja Monica osallistuivat Porin Punttikarhujen järjestämiin  Hinnerjoen tytöt olivat hyvässä vedossa ja ottivat N58kg sarjassa kaksoisvoiton. Elinan yhteistulos oli 111kg ja se muodostui 49kg:n tempauksesta ja 62kg:n työnnöstä. Monicalla oli tekniikkamurheita nostoissa, mutta sai hän kuitenkin kokoon 108 kg ja se riitti niukakasti hopeaan, kun kolmanneksi tulleen tulos oli 106 kg.

Elina punttikisoissa Porissa


17.3 .2018 Rotterdam N-61kg sarjassa Emma pääsi suoraa toiselle kierrokselle ja siellä tuli vastaan äärimmäisen hankalaksi puolustusottelijaksi tiedetty belgialainen. Hän oli maineensa veroinen, tiukka matsi ja 0-1 tappio Emmalle, eikä keräilyjä. N+68kg sarjassa Titta voitti alkuun Kroatian ja Italian edustajat ja pääsi ottelemaan Ukrainan ranking nelosta vastaan. Ottelu päättyi 0-0 ja tuomariäänin 5-0 Titalle ansaittu voitto. Paikasta semifinaaliin tuli tappio turkkilaiselle ranking seiskalle 1-0. Turkkilainen hävisi kuitenkin semifinaalin joten keräilyt menivät Titaltakin ohi.

Samana päivänä Orimattilan kansallisissa kilpailuissa  Elina  ja Monica osallistuivat nuorten sarjan sijaan aikuisten N-61kg sarjaan. Emman otellessa ulkomailla, oli pelättävissä että -61kg sarjavoitto ei menisikään Hinnerjoelle, kuten tapana on suomen kisoissa viimevuodet ollut. Elina ja Monica varmistivat asian etenemällä hienojen karsintaotteluvoittojen jälkeen kumpikin lohkonsa voittaen keskinäiseen Finaaliin, joten kaikki ennallaan ja voitto Hinnerjoelle.


1-4.3.2018  Emma Aronen ja Titta edustivat Suomea Salzburgin K1 Serie A-kilpailuissa, johon osallistui 1596 kilpailijaa 88:sta maasta. 

N61kg sarjassa oli Emman lisäksi 100 kilpailijaa. Emmalla on ollut maailman liigassa menestyksen kannalta kuiva erämaakausi. Uskoa ei kuitenkaan olla menetetty, harjoittelua ollaan ahkerasti jatkettu ja tappiosta otettu kaikki mahdollinen oppi irti.

Sade tulee aina ajallaan ja nyt kun se alkoi, niin johan alkoi tapahtua. Ensin vaikea ottelu mutta 1-0 voitto kuitenkin ukrainalaisesta. Seuraavaksi ruotsalainen kaatui 7-1. Kolmannen kierroksen meksikolaisvastustaja oli viimeviikolla meidän kanssa Koskeljärven laavulla paistamassa makkaraa, kuten edellisen päivityksen kuvasta näkee. Emman johtaessa 3-0  Xunan virhetili täyttyi ja Emma seuraavalle kierrokselle Italialaista vastaan, joka kaatui 1-0. Semifinaalissa Japanin ykkösottelija pääsi yllättämään ja 0-2 tappiolla Emma pronssiotteluun.

Vastaan kova saksalaisottelija mutta Emma otteli kovaa, viisaasti ja 1-0 nolla voitolla Emmalle pronssia ja uran paras saavutus päätti erämaakauden kuivuuden tältä erää.

N+68kg sarjassa Titan ensimmäinen vastus tuli Kroatiasta ja 8-0 voitolla kova eteenpäin  ja seuraavaksi menestynyt tunisialaisottelija taipui 2-1. Kolmantena tuttu ruotsalainen. Otteluaika päättyi 0-0 ja tuomariäänet kääntyivät Ruotsiin 4-1. Jälkiviisaana olisi pitänyt rohkeammin yrittää ratkaista otteluaikana. Ruotsalainen eteni aina semifinaaliin saakka, mutta kun sen hävisi, niin Titalle ei keräilyjä. Hyvä fiilis otteluista tuomariäänestystappiota lukuunottamatta jäi.


 24.2.2018 Kilparyhmä palasi leireilemään juurilleen Honkilahteen. Mukana kova mexikolainen maajoukkueottelija, joka tuli meidän mukana Dubaista ja lähtee ensiviikon lopulla samoilla kyydeillä Salzburgin K1 kilpailuun. Tämä Xhunashi on todella nopea ja ottelee eri rytmillä, joten hieno lisä treenirinkiin. Treenien välillä käytiin Koskeljärven rannalla Härkluoman laavulla, jonne Liimataisen Mikko oli viritellyt tulet ja nokipannukahvit. Kiitokset vielä hänelle. Xuna kyseli aikanaan, että onko suomessa kylmä? Eihän täällä eteläsuomessa enää kunnon talvea ole! 17astetta pakkasta, kylmä oli nuotiollakin istuessa ja kovempaa pakkasta kuulemma tulossa, joten eksoottisia kokemuksia oli meillä mahdollisuus hänelle tarjota.

Xhunashin kanssa laavulla


IMG-20180216-WA0013

16-18.2.2018 Emma ja Titta ottelivat maailmanliigan osakilpailussa Dubaissa. Emma sai vastaan rankingissa sijalla 11 olevan VenäjänGataullinna Nailyan. Voitot ovat aiemmista kohtaamisista tasan. Tasainen, kova ottelu joka kääntyi kuitenkin Venäläiselle. Hyvä fiilis ottelemisesta jäi vaikka tappio tuli.

K1 Dubai treeni

Titta sai vastaan Ruotsin menestyneimmän naisottelijan, jolle on aiemmin hävinnyt. Nyt selvä 4-1 voitto. Toisella kierroksella vastaan Mexikon Quintal Catzin Guadalupen. Viikko tätä kisaa ennen Titta voitti samaisen Mexikolaisen tuomariäänillä 4-1. Nyt ottelu lähti käsistä heti alkuun ja Titta otti jääkiekkotermein ”maalivahdin pois” ja yritti riskillä tasoitusta mutta  Mexikolainen rankaisi avopaikoista tarkasti ja 0-9 tappio tuli. Kummankaan vastustaja ei finaaliin asti selvinnyt ja niimpä ei keräilymahdollisuutta tullut.


9-11.2 Espanjan Guadalarajassa, karaten Series A kilpaluun osallistui 1354 urheilijaa, 82:sta maasta. Euran karateseurasta mukana olivat mukana Titta ja Emma. N61kg sarjassa Emma sai vastaan kovan ranskalaisottelijan ja 0-2 tappio tuli. Finaaliin asti ei ranskalainen edennyt, joten tie katkesi harmillisesti. N+68kg sarjassa Titalla oli huippupäivä ja marginaalit kääntyivät kotiin päin. Sarjassa oli 80 ottelijaa, joten pitkä päivätyö oli ennen finaalia. Päivän aikana kaatui serbialainen 2-1, montenegrolainen 6-espanjalainen 2-1, amerikkalainen 6-4, semifinaali meksikolaista vastaan päättyi 0-0 ja tuomariäänin 4-1 Titta seuraavan päivän finaaliin.

Finaalissa vastaan asettui espanjalainen, uuden tulemisen tehnyt MM-ja EM hopeaa voittanut Laura Palacio Gonzalez. Hauskaa asiassa oli se, että Titta on leireillyt paljon Espanjassa ja usein majoittunut Lauran perheen luona. Yhteisiä treenitunteja on paljon. Mitaliottelupäivä on aina erilainen mutta onneksi niistäkin on jo kokemusta. Tarkkaa ottelua tuttujen kesken ja pistesuorituksiin kumpikaan ei pystynyt. 0-0 ja tuomariäänestys kääntyi Espanjalaiselle 4-1. 

IMG-20180213-WA00061-4.2.2018 Karaten nuorten EM-kisoihin lähti kymmenen kilpailijaa, joista kaksi Euran karateseuran ottelijoita, Elina ja Monica. Lähtöiltana käytiin tyttöjen kanssa puntilla Turussa ja ihan näpsäkästi neideillä lähti, vaikka Monica oli juuri kuumetaudissa ollutkin. Aamuneljältä hypättiin Turussa bussiin. Lentokentällä selvisi ettei saada laukkuja suoraan Sochiin, vaan meidän pitää ottaa ne Moskovassa ulos ja buukata uudestaan itsemme ja laukut seuraavalle lennolle. Näin se menee Venäjällä, että ensimmäisessä kohteessa kun tullaan maahan, laukut on otettava ulos. Vaihtoaikataulu oli tiukka mutta saatiin hyvät ohjeet. Vähän piti kiirettä. Kun kiirehdittiin käytävillä, mietin välillä että onko Monica mukana? Tuttu yskä kuului takaa ja kertoi että kaikki hyvin.

Sateinen ja pimeä Sochi otti meidät vastaan. Olympialaisten jäljiltä olevaan majoitukseen, joka oli oikein hyvä ja tilava. Mentiin syömään 15 hengen voimin ja vaikeaa oli. Annoksia tuli yksi kerrallaan. Pyydettiin että voidaan maksaa yksitellen kassalla, kun osa oli aikaa sitten syönyt ja toisille ei vielä annoksia ollut tullut. Sopi ja onnistui neljän ensimmäisen kohdalla. Sitten ei enää kone sallinut ja maksettiin loput kerralla. Iltapalaveri jossa olin tiukkana kurista, jotta voidaan sitten löysätä jos on varaa. Sochissa oli samaan aikaan Syyria kokous. Poliiseja oli paljon ja päähotelliin, jossa oli aamiainen, pankkiautomaatti ja rekisteröinti, oli hankala mennä turva- ja passitarkastusten takia.

To aamu valkeni aurinkoisena ja huomattiin olevamme aika hulppean näköisessä ympäristössä, Olympiakylässä joka on nykyään lomakeskus. Meri toisella puolella ja alppimaiset vuoristot toisella puolella. Ilmankos Suomalaiset aikanaan lomailivat paljon täällä. Rekisteröintiin, joka sujui kivuitta.

Treenit pidettiin kisahallin verrytelyalueella, jonne pääsi hienosti kävellen. Saatiin oikein hyvä vauhti päälle treeneissä ja kaikille jäi hyvä fiilis. Elina kantoi kaiutinta ja antoi sen soida kokoajan vähän liian lujalla ja se teki joukkueeseen Gangsta olon.

Sitten tytöt päiväunille, piti nukkua puolituntia mutta nukkuivatkin kolme. Lepo nuoressa naisessa on kuin rahaa laittaisi pankkiin.

Iltapuuhana oli ommella kilpailupuvun numero takin selkään. Hyvä päivä takana, rauhaa hyvä treeni, univelat maksettu ja hienoa jatkaa huomiseen.

Pe kisojen katsomista ja tytöt ottivat oman treenin verryttelyalueella. Monican piti sparrata Venlaa mutta kuumeinen Venkku joutui jättämään kilpailut väliin. Tytöt kävivät puntarissa ja Elina pääsi just sarjaansa +59kg kun joi vielä litran vettä just ennen puntaria.

Thumbnail IMG-20180205-WA0001

Kyläkauppa oli myyjineen oma nähtävyys ja kulkukoirat jotka olivat jopa lievästi agressiivisia oli sellainen ikävä ilmiö. Kulkivat välillä laumana ja uhosivat ihmisille. Pidettiin Monskun ja Elinan kanssa vielä iltapalaveri ja sovittiin että seuraavaan kisapäivään vaan niin kuin ennenkin, askel kerrallaan tehdään rutiinit ja sitten tulee ne matsit.

La valmistautuminen sujui hyvin. Elinan ja Monican ottelut alkoi aivan samaan aikaan, niin että he ottelivat samaan aikaan eri tatameilla. Sovittiin, että minä lähden sen mukaan joka aloittaa ensin ja olin Elinan kulmassa ja Jussi Monican. Elinalta erinomainen ottelu hollantilaista vastaan, varsinkin nousu 0-1 tilanteesta 2-1 voittoon ottelun viimehetkillä. Monica oli vienyt armenialaista 8-0. Toinen ottelu Elinalla oli menestynyttä, kovaa kroatialaista vastaan. 0-1 tappio hyvän ottelun jälkeen, parempi voitti. Monica otti 2-2 tasapelin löi vielä lopussa hyvän osuman josta kaksi lippua mutta päätuomari antoi varoituksen kovasta kontaktista. Kysyin Monicalta että oliko se kova? Oli se. Kummankaan vastus ei finaaliin asti selvinnyt, joten ei keräilyjä.

Ihan omalla tasollaan tytöt ottelivat ja kovin kaukana se Euroopan kärki ei ole, joten mukana ollaan.

Paluumatka tultiin eri aikaan kun minä jäin vielä U21v. ottelijoiden kanssa Sochiin kilpailemaan. Vähän oli ollut pitkä reissu kun lumimyräkkä sotki matkustusta ja vaikkapa Moskovaan laskeutuessa tytöt kiertelivät yli 2 tuntia ylimääräistä ennen laskeutumista. Loppu hyvin, kaikki hyvin.

IMG-20180205-WA0002
29.1.18 Karaten Premier-liiga kilpailuiden osanottomäärät ovat paisuneet hallitsemattomiksi. Pariisissa oli K1 kilpailuihin voimaantullut rajoitettu osallistujamäärä, niin että kuhunkin sarjaan otettiin 64 ottelijaa WKF-rankingin perusteella. Euran karateseuran Titta ja Emma olivat ainoat Suomalaisottelijat näissä kilpailuissa. Takana oli upeasti mennyt Tanskan turnaus mutta siitä ei paljon iloa näissä kisoissa ollut. Emma sai vastaan kokeneen romanialaisottelijan ja 0-4 tappio. Romanialainen pudotti vielä Sveitsin ja Japanin edustajat, mutta taipui neljännesfinaalissa ranskalaiselle ja Emmalle ei näin keräilyjä tullut.

Titalle päivästä muodostui kilpauran paras päivä. Matkalla kaatui Ranska, Bosnia, Ukraina ja semifinaalissa vastaan tuli kilpailut voittanut ranskalainen maailmanmestari. Ottelu päättyi 0-0 ja tuomariäänestys kääntyi ranskalaiselle. Keräilyissä Titta voitti espanjalaisottelijan, jolle on kolme edellistä ottelua hävinnyt. Pronssiottelussa seuraavana päivänä Titta sai vastaan englantilaisvastuksen, joka voitti ottelun 1-0, joten Titan sijoitus 64  ottelijan joukosta on viides.

C3794bf7-bc4d-457a-bd90-aaf3bf1b8a07

Tawastia  openissa Hämeenlinnassa, otteli karateseuran kilpailijoista Elina  ja Anniina. NEM-kisoihin Sotshiin valmistautuva Elina sai otella ikäluokkaa ylempänä, jotta saisi vielä kovia otteluita ennen arvokilpailuja. Toinen NEM-kisoihin lähtevä euralaiskarateka Monica oli sairaana.

Naisten avoimessa  avoimessa  Anniina tuli hopealle.  Elina  otteli U21v avoimessa ja hyvin ottelikin. Ei, yhtään pistemenetystä kolmessa ottelussa ja finaalissa Helsingin Melina Leino kaatui 6-0.


 22.1.2018 Vuoden 2017 koostevideo löytyy nyt myös näiltä nettisivuilta, kohdasta videot.


20.1.2018 Euran karateseuran kilparyhmä avasi kauden kahdella rintamalla. Nuoret Estonia Openissa ja aikuiset Tanskan Ishoj-cupissa. Estonia Openissa nuorten EM-kilpailuihin valmistautuvat Elina ja Monica näyttivät, miksi heidät on arvokilpailuedustajiksi valittu. T.U18v +59kg sarjassa Elina eteni kolmella voitolla sarjan finaaliin, jossa kaatui Latvian Veronika Tkachenko 3-0. Saman ikäluokan -59kg Monica eteni myös kolmella voitolla finaaliin ja voitti Ruotsin Lidia Stanisicin 8-1. U18 ikäluokassa otettiin myös avoin sarja ja siinä Elinalle tuli päivän ainoa euralaistappio. Monica hoiti senkin sarjan Euraan ja kolmella voitolla finaaliin, jossa voitti Porin Ella Halimasta 1-0. U18v kolmen hengen joukkueotteluissa Hinnerjoki-Pori yhdistelmä Elina-Venla-Monica voitti Luxenburgin ja finaalissa Latvian.

Thumbnail IMG 7083

Tanskassa Emmalle ja Titalle tuli päivän aikana kummallekin 10 ottelua, se on vähän liikaa ja hyvä että ehjänä selvisivät. N-61kg sarjan finaalissa Emma voitti Ruotsin Stephanie Kauppin 3-2. N+68kg sarjassa Titta voitti sarjan finaalissa Ruotsin Madeleine Lindströmin 4-1. Naisten avoimessa Emma ja Titta joutuivat semifinaalissa vastakkain. Voitto Emmalle ja avoimen finaalissa uudestaan voitto Stephanie Kauppista 3-2. Titta puolestaan hoiti pronssiottelun kotiin. Tanskassa käytiin kaiken lopuksi erikoinen painoluokkien sarjavoittajien keskinäinen sarja ja naisten finaaliin selvisivät Titta ja Emma. Nyt oli Titan vuoro voittaa. Joukkueessa Euran KS:n naiset Emma, Titta ja Anniina Hietaharju voittivat Tanskan ja finaalissa Ruotsin.

Thumbnail IMG 3570

Päivä oli Euran KS:n historian kokonaismenestyksen kannalta ehkä paras.
8.1.2018 Innokas ja nälkäinen tunnelma huurusti Pajan ikkunat, kun karatekat vaelsivat Turusta, Porista ja Hinnerjoelta yhdessä hiomaan aseitaan viikonloppuna käynnistyvää kilpailukautta varten. Lauantaina juridisesti aikuiset Titta, Emma, Anniina ja Nina ottelevat Tanskan Ishöjssä, seuran nuorempi polvi porilaisten kanssa Tallinnassa.

Ccad9281-828e-4f6c-9dee-c8188891b18b27.12.2017 oli Pajalla treenikavereita Porista, Ylöjärveltä ja Helsingistä. Saatiin hyvä säpinä aikaiseksi.

Thumbnail IMG 6964

Monica, Titta, Elina, Sonja Voutilainen (Tapanilan Erä), Miikka Salonen (Ylöjärvi), Emma, Venla Karttunen (Pori), Miska Salonen (Ylöjärvi), Ella Halima (Pori)9.12. Euran karateseuran Elina Lehtonen ja Monica osallistuivat Turun Atleettiklubin järjestämään kansalliseen painonostokilpailuun. Tempaukset ja työnnöt helähtivät iloisesti ja ennätykset paukkuivat. N58kg sarjassa Elina oli hopealla tuloksella 106kg (47+59), N63kg sarjassa Monica otti myös hopeaa tuloksella 112kg (50+62).
Eurasta oli myös kolme veteraaninostajaa. Honkilahden Sampon pajalla karaten oheistreenivuoroilla nosto-oppinsa saaneet Heikki, Riitta ja Mervi ja hienosti nostivat. N63kg sarjassa Mervi Äärilä oli neljäs 73kg (30+43) ja Riitta Konttila viides 68kg (29+39). Heikki Parviainen oli M94kg sarjassa kolmas tuloksella 183kg (78+105).
Euralaislähtöinen jalkapalloileva paininharrastaja Eero Silver järjesti nostojen jälkeen koko porukan kuluttamaan loput voimat Jerry Kvarströmin ohjaamiin painitreeneihin. Kovan päivän jälkeen käytiin ansaitusti syömässä Orikedon Tavernassa, jossa annoskoot olivat riittävät.

Thumbnail IMG 6857

Thumbnail IMG 4559

Elina, Monica, Riitta, Otso, Mervi, Kaitsu, Anniina ja Emma. Kuvaajana Heikki.

29.11 Palattiin Okinawan leiri-ja kilpailureissulta.Tarinaa tarkemmin kohdassa matkakertomuksia.


11.11. Porissa oteltiin kansallinen Karhukarate. Euran karateseurasta kilpailuihin osallistui kolme ottelijaa. Päivän huippuonnistuja oli Monica. Päivä ei alkanut hänellä kovin lupaavasti, kun alkuverryttelyssä vääntyi nilkka. Kylmää, teippiä, sisua ja ottelemaan lievästi ontuen. Joka ottelun jälkeen arvioitiin voidaanko vielä jatkaa. Monica voitti U18v avoimen sarjan ja osallistui N -61kg sarjaan. Siinä myös finaaliin jota Monica johti 6-1, kunnes vääntyi se toinen nilkka. Ensiavun jälkeen puolustustaistelu, jossa kello pelasti ja 6-3 voitto.
Elina Lehtonen oli myös hyvässä vauhdissa ja U18v avoimessa yksi pikkuvirhe vei finaalipaikan mutta pronssiottelun Elina voitti varmasti. N+61kg sarjasta Elina otti myös pronssia erinomaisilla otteilla. Seuran kolmas edustaja Anniina Hietaharju joutui taipumaan N+61kg sarjan pronssiottelussa seurakaverilleen.

Tytöt

Naiset U-18 avoin: Venla Karttunen II, Monica Kauppi I, Elina Lehtonen III4-5.11. Euran karateseuran ottelijat kamppailivat kahdella rintamalla. Titta oli Espanjassa kahden viikon leirillä ja sen pätteeksi otteli joka toinen vuosi pidettävässä kutsukilpailussa XVI Copa de Espanja International. Elina ja Monica osallistuivat Belgia Openiin.

Naisten avoimeen La Palmassa oli kutsuttu yksi ottelija kaikista Espanjan maakunnista ja muutamia ulkomaalaisia. Tälläkertaa Portugalista, Chilestä, Itävallasta, Kroatiasta ja myös Titta Suomesta. Titta voitti matkalla finaaliin kaksi Espanjalaista ja Itävallan edustajan. Finaalissa Espanjan Maria Torresin kanssa otteluaika päättyi 0-0 ja tuomariäänestys Torresille 5-0. Taakse jäi arvokilpailumitalisteja ja aiemmin ei suomalainen ole tässä kisassa mitalia ottanut.

Thumbnail IMG 4122

Leuvenissa, Belgia openissa Tyttöjen 16-18v sarjassa oli 30 ottelijaa ja se käytiin avoimena painoluokkana. Monica voitti Belgian ja Ranskan edustajat ja Tanskalaisen nuorten EM-mitalistin. Semifinaalitappio tuli hollantilaiselle ja pronssiottelussa kaatui ranskalainen 1-0. Elina pääsi ensimmäisen kierroksen arvalla ja voitti sitten ranskalaisen ja hollantilaisen. Semifinaalissa voiton vei ranskalainen. Pronssiottelussa hieno voitto hollantilaisesta 5-2. Hyvä viikonloppu seuran kilpailijoilta.


Thumbnail IMG 63141.10. Karaten kansallinen kilpailu oteltiin Kirkkonummella. Euran karateseurasta oli kolme ottelijaa. Monica ja Elina ottivat kahdessa sarjassa kumpikin kuusi ottelua. U18v avoimessa tytöt voittivat lohkonsa ja etenivät sarjan finaaliin. Tytöt tanssivat hienosti 2 min ja 0-0. Tuomariäänestyksellä sarjavoitto Elinalle äänin 3-2.
Myös naisten sarja oteltiin avoimena sarjana. Emma ja Titta eivät kilpailuun osallistuneet ja näin mahdollisuus sarjavoittoon avautui myös muille. Jos joku luuli että nyt eivät euralaiset juhli, niin vääräässä olivat. Elina ja Monica olivat saaneet hyvät lämmittelyt aamupäivällä nuorten sarjassa ja niimpä otteet vaan paranivat aikuisten sarjassa niin, että iltapäivän finaalissa otettiin uusintana hinnerjokilaisten keskinäinen. Monica vei tälläkertaa pistein 4-2. Sarjan EKS:n Anniina Hietaharju eteni voitolla ja tappiolla keräilyotteluihin mutta mitaleille asti ei selvinnyt.


2-8.10. Emma, Titta ja Kaitsu olivat leireilemässä ja kilpailemassa Itävallan Salzburgissa. Leiri ei ollut virallinen leiri, vaan päästiin tuttujen Itävallan maajoukkueottelijoiden kanssa treenaamaan. Heidän johtotähtensä, Euroopan ja maailman mestari Alisa Buchinger oli yhdyshenkilö ja kutsui mukaan. Perun maajoukkue oli myös treenaamassa siellä, mutta eri paikassa ja niinpä otettiin heidänkin kanssaan yksi treeni kun tilaisuus oli. Perun tuore World Games ja K1-Istanbulin voittaja Alexander Grande oli loukkaantunut ja hoitelin hänen polveaan kun kävi valmentajansa kanssa meillä vierailulla. Valmentajan ja Alexandran kanssa innostuttiin katsomaan matseja ja analysoimaan koko illaksi. He tulivat seuraavanakin iltana ihan vaan kyläilemään ja taas katsottiin, analysoitiin ja kokeiltiin meidän Air-bnb-asunnon olohuoneen lattialla tekniikkaa ja ideoita.

Viimeisissä treeneissä Itävaltaan oli tullut paljon porukkaa ja mukana treeneissä oli oli USA, Indonesia, Brasilia, Englanti.. ja olipa vauhtia kun useita MM-mitalisteja otti viimeistelyjä.

Kisoissa yli 1400 kilpailijaa, 86 maata. Karateseuran Valtteri K. joka asuu Salzburgissa oli meiningissä mukana ja sparrasi Tittaa viimeistelyissä. Ei ollut meidän parhaat kisat jos ei huonoimmatkaan. Emmalle 2-3 tappio mksikolaisesta Pan-Amerikan mestarista. Titta voitti puolalaisen5-1 mutta USA:n edustaja oli 3-2 parempi. Kumallekaan ei keräilyjä. Matkalta tulenee asioita ja ideoita ihan Honkilahdelle saakka.2.-4.10. Olympiaryhmä Titta, Emma, Tuomisen Aaro ja Kaitsu päättivät ottaa varaslähdön viikonloppuna miteltävään Salzburgin K1-kilpailuun ja matkasivat Itävaltaan jo alkuviikosta. Tähänasti oleilu Itävallassa on ollut varsin antoisaa. Eilen treenattiin aamu Itävallan maajoukkueen kanssa ja illalla siirryttiin nauttimaan perulaisesta treeniseurasta. Hauskana yksityiskohtana mainittakoon, että Salzburgin oma tyttö, hallitseva maailmanmestari Alisa ja World Gamesit voittanut perulainen Alexandra kohtasivat pari viikkoa sitten Istanbulin K1-kisoissa naisten -61 sarjan finaalissa. Treeniseura on siis ollut jokseenkin tasokasta. 

Tänään taso treeneissä ei ainakaan laskenut, kun mukaan remmiin liittyi joukko brasseja ja indonesialaisia. Meininki oli käsinkosketeltavan intensiivinen. Kovatasoisessa seurueessa yksinkertaisetkin harjoitteet nousevat arvoon arvaamattomaan. 
Nyt iltapalaa ja unta kaaliin. Huomisen illan harjoituksia odotellaan innolla. Niihin valmistaudutaan levolla pienellä aerobisella retkeilyllä aamupäivästä.

IMG 3709
Eiliset treenit perulaisten kanssa olivat täynnä lyömisen riemua

IMG 3735
Aikamoinen poppoo. MM-mitalisteja useampi.
24.9. Istanbulin K1 kilpailuun Euran karateseurasta osallistuivat Titta ja Emma. Isoksi paisunut kilpailu, 85 maata ja 1300 aikuiskilpailijaa. Kisat käytiin läpi kahdessa päivässä ja meininkiä piisasi. Tuloksellisesti jäi luu käteen, mutta sisällöllisesti otteluissa oli paljon hyvää. Emman sarjassa oli 98 ottelijaa. Kovan iranilaisen kanssa 1-1 ja tuomariäänestyksessä tuli ansaitusti liput Emmalle 4-1. Seuraavaksi vastaan ranskalainen ja taas päättyi ottelu 1-1 ja kun tässäkin ottelussa piste tehtiin yhtaikaa, niin ensimmäisen pisteen etua ei kummallakaan ollut. Taas mentiin tuomariäänille, tällä kertaa 3-2 ranskalaiselle. Ranskalainen eteni lopulta semifinaaliin menettämättä yhtään pistettä matkalla, mutta siinä tappio kisat voittaneelle perulaiselle, eikä näin Emmalle keräilyjä.

Titan sarjassa 74 ottelijaa ja hän sai vastaansa leireiltä tutun, varsin hankalan espanjalaisen. Vaikka lopputulos oli 0-6, niin tiukkoja tilanteita ottelussa riitti. Espanja hävisi sittemmin kisat voittaneelle turkkilaiselle, joten ei keräilyjä Titallekaan.

Suurin osa näin isoissa ja kovatasoisissa kilpailuissa pettyy, ja me kuuluimme nyt siihen joukkoon. Tappiot kärsittiin mitaliotteluihin päässeille, joten kovien kanssa päästiin mittelemään. Treeniä jatketaan ja kahden viikon päästä Salzburgin K1.

IMG 3582


16.7. Karaten Finnish Open järjestettiin Helsingissä. Kymmenen maata ja kolmesataa kilpailijaa. Euran karateseurasta osallistui viisi ottelijaa. Kokoonnuttiin jo pe iltana Turkuun jossa vedettiin treenit. Syötiin Sannan laittama ateria Keinäsellä, saunottiin ja pidettiin kivaa. La aamuna startattiin aikaisin ja pitkän päivän aikana nähtiin monta hyvää ottelua, voittoja ja jokunen tappio mutta hyvä fiilis päivästä jäi.
T.16-17v -59kg Monica voitti semifinaalissa venäläisottelijan 1-0 ja sarjan finaalissa tuli tappio ruotsalaiselle 0-1.
T.16-17v +59kg Elina eteni kahdella voitolla sarjan finaaliin, jossa ruotsalaisottelija oli parempi pistein 4-0.
N+68kg Titta otti varman sarjavoiton ja Euran karateseuraa edustava, Oulusta Turkuun muuttanut Anniina Hietaharju otti sarjan pronssin.
N-61kg Emma voitti sarjansa varmoin ottein ja hänet valittiin kilpailujen parhaaksi naisottelijaksi.

IMG 597728.9. Sensomotoriohjaajan koulutuksessa.

IMG 318119.8. Karaten joukkuevoitto Euraan

Euran karateseuran maajoukkuenuoret avasivat kilpailukautensa kansainvälisessä Helsinki Openissa. Ottelut olivat melkoista vuoristorataa peruskuntokauden jäljiltä mutta sisälsivät parhaimmillaan huippuotteita.

T alle18v -59kg Monica otteli elämänsä parhaan ottelun virolaista Euroopan mestaria Anna Sokkia vastaan. Voittolukemat 10-1. Sarjan finaalissa Monicalla ote katosi ja Viron Katrin Kukk vei sarjan 2-0.

T alle18v+59kg Elina voitti Englannin Abigail Lewis 2-0. Semifinaalissa Ruotsin Natalia Lindsröm oli parempi 1-0. Pronssiottelussa kaatui Tapanilan Erän Ida Estlander 10-0.

T alle 18v joukkue otteluissa finaali käytiin Euran ja Ruotsin maajoukkueen välillä. Ruotsi kaatui suoraan kahdella otteluvoitolla.

IMG 5803Treenit ja Sieravuoren mäkivedot takana, kesäpäivä ihana!

IMG 2912 (1)26-27.7.2017 Opiskelijoiden kamppailulajien EM-kilpailut oteltiin Coimbrassa Portugalissa. Yliopistourheilu on maailmalla suosittua ja usein mahdollistaa huippu-urheilun helpotetulla opiskeluohjelmalla. Viikon kilpailusapluunaan kuului, että kaikki asuvat opiskelija-asuntoloissa ja ruokailevat yhdessä. Suomesta mukana karatessa olivat Emma ja Titta, edustaen Turun yliopistoa ja Turun humanistista Ammattikorkeakoulua näissä kilpailuissa. 

Karsintapäivänä N.61kg sarjassa Emma pääsi suoraan toiselle kierrokselle. Voitot portugalilaisesta ja kahdesta espanjalaisesta veivät Emman finaaliin seuraavalle päivälle. N.+68kg sarjassa Titta pudotti saksalaisen ja kroatialaisen mutta kärsi semifinaalissa tappion espanjalaiselle ja pääsi mitaliotteluun pronssista seuraavalle päivälle.
Mitalipäivänä oteltiin aamulla ensin kolmen hengen + vaihtomies joukkuekarsinnat. Tytöt päättivät hakea ottelutuntumaa kahdestaan ja se on mahdollista  niin, että aina yksi kolmesta ottelusta luovutetaan. Ensin kaatui Turkki ja he eivät millään käsittäneet, (kun eivät sääntöjä tunteneet) että me saatoimme luovuttaa ensimmäisen ottelun ja pelata näin heidän parhaan ottelijansa pois. Hermokontrolli Turkin joukkueella karkasi ja kylmähermoiset pohjolan naiset lähettivät yhden ennakkosuosikin suihkuun. Sitten kaatui Espanja ja semifinaalissa Itävalta ja Suomi illan Finaalin. Iltapäivällä sitten Titta otteli +68kg pronssittelun voittaen Espanjan Palacioksen 3-0. Emma otteli 61kg finaalissa isäntämaan Silvaa vastaan häviten 0-1,
Illalla naisten joukkuefinaali Makedoniaa vastaan, oli kilpailujen viimeinen ottelusarja ja puitteet hyvät sankariteoille. Titta voitti omansa 1-0, toinen ottelu luovutettiin ja Emma hoiti oman osuutensa voittaen tiukan kamppailun jälkeen makedonialaisen 1-0. Nyt on kesäkisat käyty ja vetäydytään Honkilahdelle paikkailemaan varusteita ja hiomaan miekkoja syksyn kisoja varten.

FullSizeRender

Toinen kisojen yllättäjä oli Unkarin miesten joukkue, joka otti naiskaksikon tavoin kultaa. Poppoo on käynyt vuosien varrelta varsin tutuksi leireiltä ja kisoista. Yhteinen riemu oli hauska ikuistaa otokseksi.


 

18.7. Oli tämännäköisiä vahvoja naisia tempaamassa Pajalla. Kuvaan pääsi tällä kertaa myös Kaitsu.

IMG 2604 


8.3. Pitkästä aikaa kotisalilla viikonloppuna. Oma pikkuleiri, johon Helsingistä vieraillut, hyvällä asenteella treenannut Viitaharjun Janika oli hyvä lisä.

IMG 25062.7.2017 WKF-camping ja -kilpailut pidettiin Kroatiassa. Euran karateseurasta kisoihin ja leirille osallistui Elina, Moinca ja valmentajana Kaitsu. Leiri kesti kolme päivää ja treenikavereita oli 1500. Mailman huippunimet ohjasivat treenejä neljä kertaa päivässä. Kuumuus oli melkoinen, mutta Pajalla ollaan totuttu. Viimeisen päivän treenejä piti hieman soveltaa, kun yön myrsky oli romahduttanut yhden treenisalin katon ja mutaa valui tatameille. Kilpailut vedettiin läpi kolmessa päivässä, 2300 kilpailijaa ja kuuma oli hallissakin ja happi vähissä. Elina sai vastaan tanskalaistytön ja kovan taistelun jälkeen 0-2 tappio meinasi harmittaa. Tanskalainen eteni aina semifinaaliin asti mutta meni sen häviämään ja niipä ei keräilyjä. Monica voitti slovenialaisen 2-1. Toisela kierroksella vastaan tuli kroatialainen hallitseva Euroopan mestari, joka onnistuttiin ottelun alkupuolella yllättämään. Ottelun puoliväliin asti Monica johti, mutta mestari kokosi itsensä ja tuli väkisin rinnalle ja ohi pistein 4-12. Myös hän putosi semifinaalissa joten ei keräilyjä. Kun maailman parhaat nuoret olivat paikalla, niin yllättävän kovaksi se taso nousi ja jos tällä tasolla meinaa pärjätä, niin kohtuu ei riitä. Kaikenlaista viikon aikana tapahtui ja vaikkapa snorklausmatka koralleille ja uinnit myrskyävällä merellä olivat mieleenpainuvia juttuja.

IMG 2480


17.6. Karaten K1, serie A -kilpailu käytiin Espanjan Toledossa. Mukana 67:tä maasta 820 aikuiskilpailijaa. Euran karatesurasta oli mukana vain Titta. joka kokeili nyt ensimmäistä kertaa naisten raskasta +68kg:n sarjaa. Suoraan toiselle kierrokselle, jossa voitto slovakialaisesta 1-0. Sitten tuli niukka 0-1 tappio Italian Ferracuti Cliolle, joka eteni sarjan finaaliin asti ja Titalle aukesi keräilymahdollisuus. Voitto puolalaisesta vei Titan pronssioteluun Sveitsin Fabianne Caufmania vastaan. Kova kamppailu jossa ei kumpikaan pystynyt pistettä tekemään mutta Titta jaksoi lopussa paremmin pitää painetta ja niinpä tuomariäänestyksessä 5-0 voitto Titalle. Espanjaan jäädään leireilemään, kaupunki vaihtuu Madridiksi. Espanjan maajoukkueporukkaa ja  muita kaukaa tulleita, jotka jäävät Espanjaan  treenaamaan esim. Yhdysvaltojen ottelijoita jne.. Arosen Emma liittyy myös seuraan oltuaan estynyt kilpailuihin osallistumiseen.

IMG 492910.6. Emma ja Elina kävivät tekemässä lähtötasotestin kesän voimatreeniin Turussa nostetuista kansallisissa kisoissa. Emmalla lähtö on pari kiloa alle aiempien enkkojen. Elinalla tempauksen osalta samoin, mutta työnnössä aiempaan tuli kilo parannusta kun 53kg nousi puhtaasti suorille käsille.

Emma ja Elina
27.5 Monica ja Elina osallistuivat  Budocupiin Tallinnassa. T18v-59kg sarjassa  Monica eteni hienoilla otteilla sarjan finaaliin. Venäjän Stadnik Valeria pisti kovasti kampoihin mutta minkäs hän Hinnerjokilaiselle mahtoi, komea 3-2 voitto.

T16v+54kg sarjassa Elina  sai heti vastaan tutun ja kovan Eestin arvokisaedustajan. Hyvä ottelu päättyi 2-3. Elina pääsi vielä keräilyjen kautta pronssiotteluun ja siinä niukka mutta ansaittu 3-2 voitto Eestin Ksenija Lahesta.  Tytöt edustivat Suomea myös  kolmihenkisessä joukkueotteluissa, yhdellä Turkulaisottelijalla vahvistettuna. Venäjää vastaan kumpikin Euralainen voitti ottelunsa mutta Finaalissa Latvijan pudottanut Viro oli parempi otteluvoitoin 2-0. Tästä on hyvä jatkaa peruskuntokautta, jonka tämä kisa hetkellisesti katkaisi

Tytöt


20.-21.5. Karateliiton kesäleirille Pajulahteen osallistui eks:n neljä ottelijaa ja Kaitsu. Kahteen päivään mahtui seitsemän harjoitusta, joista osa myös ulkona. Keli suosi ja päivän korkeimman potkun esitti Hinnerjoen Monica.  

IMG 1996


6.5. Paljon tapahtui kahden päivän aikana. Niukkoja tappiota henkilökohtaisissa ja ne jäivät harmittamaan. Joukkueessa hyvä voitto kovasta Unkarista ja tappio Saksalle. Pienestä oli kiinni että oltaisiin päästy keräilyihin mutta niin se Saksa vaan meni Turkille nippanappa häviämään ja meidän osalta kisat loppuivat ja siirrytään katsomon puolelle ottamaan oppia niistä jotka mitaliotteluihin selvisivät.

3.5. Viimeistelytreeni Turkin Kocaelissa takana ja huomenna sitten tositoimiin.

IMG 1729


2.5. Aamulla hypättiin bussiin Turusta ja lähdettiin matkustamaan Turkkiin EM-kilpailuihin. Illalla pitäsi perillä Kocaelissa olla, jos matkat suunnitelmien mukaan menevät. Otettiin Sampon pajan salissa eilen vapunpäivänä viimeistelytreenit Emmalle ja Titalle. Saatiin hyvä vauhti päälle ja katsomoon itse Jukkis Siltala. 

IMG 16999.4. Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuskilpailut pidettiin Tallinnassa. Euran karateseuran neljä ottelijaa edustivat Suomea varsin kovatasoisessa kilpailussa. Kisaoppaana Tallinnassa toimi ansiokkaasti Johanna Lusua.

N-61kg sarjassa Emma oli ainoa aikuisten sarjoissa loppuotteluun päässyt suomalaisottelija. Ruotsalainen, vakuuttavasti viimeaikoina maailmalla otellut Aleksandra Haag voitti Emman aiemmassa Tanskan finaalissa n. kuukausi sitten. Nyt oli läksyt luettu ja Emma löysi tehokkaat lääkkeet Haagin kaatoon. Komea voitto pistein 5-3.

N-68kg sarjassa Titta otti pronssia, semifinaalissa oli tiukka ottelu norjalaista MM-hopeamitalistia vastaan mutta ratkaisuhetkillä norjalainen oli parempi.

Naiset ottivat joukkueotteluissa hopeaa, semifinaalissa hieno voitto Tanskasta. Emma otti tasan tanskalaista MM-hopeamitalistia vastaan, Titta voitti ottelunsa 4-0 ja kun Suomen kolmas edustaja Melis Abat otti voiton, niin Suomi eteni finaaliin. Siinä Norja oli parempi 2-0 voitoin.

T16-17v -59kg Monica kärsi niukan tappion ruotsalaisottelijalle 1-2. Keräilyjen kautta kuitenkin pronssiotteluun, jossa komea voitto Tanskalaisesta. 

T15-16v +54kg Elina sai vastaan Eestin edustajan. Hallinnassa ollut ottelu kaatui yhteen nukahdushetkeen. Hyvä loppukiri ei riittänyt ja tappio tuli.

Nuorilla kilpailukausi päättyi tähän mutta he ovat tärkeässä roolissa sparraamassa Emmaa ja Tittaa 4-7.5 Turkissa pidettäviin Euroopan mestaruuskilpailuihin.

 Thumbnail 2017-04-10-PHOTO-00000561


 1.4.2017 Tampereella pidetyt SM-kilpailut toivat Euran neljän hengen kilparyhmälle huipputuloksen. Tytöt ottelivat kaikki kahdessa sarjassa ja vielä joukkueottelut päälle, joten matseja tuli todella paljon. Päivän erikoinen oli Itavallassa tanssia opiskeleva Valtterin osallistuminen SM-kilpailuihin viiden vuoden tauon jälkeen. Valtterin Kahdeksan ottelun lopputuloksena oli miesten avoimen sarjan pronssi.

Kadettitytöt +54kg mestaruus Elinalle. Juniorityttöjen -59kg finaali oteltiin Hinnerjoen keskinäisenä. Monica voitti ja Elina otti hopeaa.

U21v sarjassa mestaruus Monicalle.

N-61kg sarjassa Emma Aroselle kymmenes peräkkäinen aikuisten suomenmestaruus! Emma oli ykkönen myös naisten avoimessa.

N+61kg sarjan mestari oli Titta Keinänen. Naisten avoimessa ei tullut seuran keskinäistä Finaalia, kun Titta oli semifinaalissa varomaton ja joutui ulosajetuksi potkaistuaan Oulun Anniina Hietaharjun keskeytyskuntoon.

Joukkuekilpailussa EKS:n junioritytöt voittivat Tapanilan erän finaalissa Elinan ja Monican voitettua ottelunsa, suoraan kahdella voitolla.

Seuraava etappi EKS:n kilparyhmällä on lähteä edustamaan pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin Tallinaan, jonne koko porukka on valittu. Valtteri palaa jatkamaan tanssiopintoja Itävaltaan.

 IMG 4234[1]10.3. Titta ja Emma aloittivat 10 päivän kilpailu- ja treeniturneen. Aluksi kilpailut Slovenian Laskossa.

N-68kg sarjassa Titta pääsi suoraan toiselle kierrokselle ja voitti Serbian Radicevic Marinan lipuilla 4-1. Hallitseva Maailman mestari ja ranking ykkönen Itävallan Alica Buchinger oli ratkaisuhetkillä askeleen edellä ja vei ottelu 8-0. Pronssiottelussa Titta voitti taas lipuilla niukasti 3-2 Slovenijan Pusnik Ninan.
N-61kg sarjassa Emma Aronen taipui 0-3 Slovenijan Florjancic Katille, eikä keräilyjä.

Su oli vuorossa joukkueottelut jossa jouduimme ottamaan kahdella ottelijalla. Vastaan tuli Norjan pudottanut Kroatia. Iloista ottelua kummaltakin. Titta voitti omansa 1-0 ja Emma otti hyvän ottelun oman sarjansa EM-mitalistin kanssa 2-2 mutta lopun dramaattisissa vaiheissa tuli valmentajan kanssa informaatiokatkos ja rajanylitys, joka johti Emman ulosajoon ja tappio tuli.
Loppupäivä huilataan ja kerätään voimia huomenna samassa paikassa alkavalle kansainväliselle otteluleirille.


Image1 (1)25-26.2.2017 Euran karateseuran viiden hengen  kilparyhmä osallistui Tanskan Ishoj-cupiin jossa oli ottelijoita kolmestatoista maasta. Euralaiset onnistuivat mainiosti ja otteluita tuli kahden päivän aikana peräti kolmekymmentä. 

T14-15v +54kg Elina eteni aina semifinaaliin saakka, jossa tappio ja myös pronssiottelussa 0-3 tappio Ruotsin Nora Hallagvistille. Elina otteli myös Porin joukkueessa voittaen kolme ottelua ja oli näin auttamassa Poria pronssille.

T16-17v -59kg Monica Kauppi eteni komeasti sarjan finaaliin jossa 1-2 tappio Ruotsin Stanicik  Lidjalle

T16-17v +59kg Oona Tammisto eteni myös semifinaalivaiheeseen, jossa tappio Tanskan Sarah Diazille ja Pronssiottelussa Rajakylän Maria Korpelaa vastaan, sijoitus on 5-6.

N-61kg sarjassa Emma Aronen eteni huippu-otteilla semifinaaliin jossa Ruotsin Aleksandra Haag oli parempi 2-1. Pronssiottelun Norjan Sjavik Marieta vastaan, Emma vei 4-1.

N-68kg sarja oli vain kolme ottelijaa ja  Titta pääsi suoraan finaaliin, Luxenburgin Alisson Bernaa vastaan. Tarkan ottelun vei Titta 2-0.

Euran karateseura osallistuivat myös naisten joukkuekilpailuun, yhdellä Ruotsalaisella vahvistettuna. Norjalainen seurajoukkue ja Luxenburg, kaatuivat hienosti mutta Norjan maajoukkue oli loppuottelussa parempi.

Juniori tyttöjen joukkueita oli yhdeksän. Euralaiset ottivat vahvistuksen Porista. Tanskalainen seurajoukkue ja Ruotsin maajoukkue kaatuivat. Finaalissa vastaan tuli Tanskan maajoukkue. Oona ja Monica ottivat huikeat voitot kovassa huutomyrkyssä, joten suoraan kahdella voitolla mestaruus Euran karateseuralle!

IMG 3646
NEM kilpailut Bulgarian Sofiassa oli melkoinen kokemus kaikkineen. 50 maata ja metelikin sen mukainen. Opintomatka reissusta karaten kannalta muodostui. Elina hävisi ruotsalaiselle0-1 ja Monica serbialaiselle 0-2, eikä keräilyjä kummallekkaan. Ihan OK otteita ja pienestä oli kiinni.

IMG 0979

IMG 0980

IMG 0978


28.1. Seuramme urheili kahdella rintamalla. Emma Pariisissa Karaten premierliigan osakilpailussa ja Monica Turussa painonoston Varsinais-suomen piirinmestaruuskilpailuissa.

Pariisissa N-61kg sarjassa oli ennätysmäiset 97 ottelijaa. Emma voitti hyvillä otteilla Brasilian Steffen Machado de Oliveira Malken 2-0. Kanadan Haya Jumaania vastaan yksi virhe käänsi ottelun Kanadalaiselle. Vaikka Haya otti lopulta sarjan pronssimitalin, niin se ei Emmalle lisäotteluja tuonut ja tie katkesi siihen.  

Turussa Monica 16v nosti N.58kg sarjassa ja teki oman ennätyksen 108kg, joka koostui 47kg:n tempauksesta ja 61kg työnnöstä, hienoa! Se riitti piirinmestaruuteen.

FullSizeRender


21.1.2017 Hämeenlinna Tawastia openiin osallistui Euran karateseurasta vain nuorten EM-kilpailuihin valmistautuvat Hinnerjokilaiset, Elina lehtonen ja Monica Kauppi.

Kumpikin sai otella oman sarjan lisäksi vanhemmassa ikäluokassa. 

T.U16v +54kg sarjassa Elinan otteet ailahtelivat mutta finaalipaikka ja sarjavoitto tuli.

T.U18v -61kg sarjassa Elinalla kulki hienosti ja hän eteni lohkostaan loppuotteluun.  Vastaan tuli naapuri Hinnerjoelta. Monicalla kulki karsinnat upeasti ja vanhemman oikeudella sarjavoitto ja Hinnerjoen mestaruus Monicalle.

T.U21v-61kg sarjassa Monica eteni huippuotteilla sarjan Finaaliin ja pystyi pitämään tasonsa siinäkin, päättäen kilpailupäivänsä ilman tappioita.

Jatko-ohjelmassa on treeniä Honkilahdella, maajoukkueleireilyä Pajulahdessa ja sitten seuraava kilpailu onkin  Nuorten EM-kilpailut 17-19.2 Bulgarian Sofiassa.

FullSizeRender


18.1. Tänään ilmestyi Euran karateseuran vuosikooste 2016. Löydät sen kohdasta videot. Siihen on yritetty tiivistää fiiliksiä ja huippuhetkiä vuodesta. Kiitos Akselille ja Santerille jotka isosta materiaalista kokosivat monien teknisten vaikeuksien kautta videon jaettavaksi.  Suurkiitos vielä kerran tukijoille vuodesta!


14.1. Estonia Open oli menestys Euran karateseuran kilparyhmälle. Titta paranteli vielä rasitusvammaansa, mutta Hinnerjoen tytöt laittoivat tuulemaan.
Emma voitti oman sarjansa. Naisten avoimessa Emma eteni myös finaaliin mutta siinä tuli tappio venäläisottelijalle  0-1.
Nuorten EM-kilpailuihin valmistautuvat Monica ja Elina kamppailivat itsensä sarjojensa pronssimitaleille.
Oona Tammisto palasi vuoden kilpailutauon jälkeen tositoimiin ja ottelusilmä oli vielä hakusessa, mutta joukkueotteluissa Oona näytti taistelutahtonsa.
Päivän kruunasi maiden väliset joukkueottelut. Tytöillä kolmen hengen joukkueen muoto oli kaksi juniori- ja yksi kadetti-ikäinen. Euralaiset muodostivat itsenäisen joukkueen. Alkuhuutona kajahti “Hinnerjoki”, mitä hieman kummasteltiin. Henki voitti materian ja niinpä isokokoinen ennakkosuosikki Ruotsi kaatui 2-1. Finaalissa Latvian maajoukkue taipui otteluvoitoin 2-1.

IMG 3052


2.1.2017 pidettiin treenien muodossa pienet juhlat, edelliskauden päätöksen ja uuden aloituksen merkeissä. Kilparyhmälle ja harrastajille yhteisharjoitus jossa mentiin vauhdilla Ladyt lavalla hittiputken tahtiin. Palkitsemisissa on ollut välivuosia mutta nyt kaivettiin v.2001 ostettu sisupastilli aski esiin ja harvinaisen (kovan) makeisen sai Oona Tammisto. Vaikean, synnynnäisen selkävaivan, sisulla ja aktiivisella kuntoutuksella hallintaa saattanut neiti pystyy jatkamaan karatea ja osallistumaan kilpailuihin. Olkoon vuosi hänellekin suosiollinen.

IMG 045529.12.2016.
Jouduttiin yllättäen remontin tieltä hetkeksi evakkoon Pajalta. Onneksi on ystävällisiä ystäviä! Päästiin kilpaporukan kanssa Hanhisen Taekwondosalille. Hyvän fiiliksen karu sali siivitti ottelijat huippuvauhtiin. Kiitti Mia&kump.

IMG 0376 


14.12. oli harvinaisia vieraita treeneissä. Rita Portugalista ja Jossu Savosta. Rita oli opiskelija MM-kisoissa Suomen joukkueen kisaopas. Meillä oli niin kivaa, että hän halusi tulla jatkamaan lystinpitoa Suomeen. Päivällä luisteltiin Koskeljärvellä ja illalla treenattiin karatea. Aktiivikilpailemisen lopettanut Jossu oli kovassa kunnossa ja taito tallella. Saatiin taas huipputreeni aikaiseksi!

Thumbnail IMG 2823


Karaten Swedish junior Thorpy oteltiin Tukholmassa.

T. 14-15v +54kg Elina oli flunssan jäljiltä puolikuntoinen ja melkoista selviytymistaistelua jaksamisen kanssa ottelut olivat. Avauskierroksella tappio finaaliin edenneelle Ruotsalaiselle ja näin keräilymahdollisuus. Voitolla pronssiotteluun jossa Ruotsin Maja Radojcic taipui 3-0.

T16-17v -59kg Monicalla oli erikoinen sarja kun poisjääntien vuoksi oli pelkkä finaali. Kilpailujärjestäjät eivät sallineet Monican mennä painavampaan +59kg sarjaan jossa olisi vastustajia riittänyt. Kova lataus purkautui huippuotteina finaalissa ja Ruotsin Emi Kadowaki oli vastaantulija. Sarjavoitto pistein 8-1.

Thumbnail IMG 2693 Meillä oli ilo pitää 3,5 viikkoa Kolarin Jonia treenikaverina Honkilahdella. Jonin hyvä ja muita tsemppaava treeniasenne oli tervetullut juttu syyspimeän keskelle. Näkee että Lahdessa on perustekniikasta lähtien onnistuttu opetuksessa. Heinosen Tuomo on tehnyt hyvää työtä.

Tsemppiä Jonille tulevaan niin tatamille kuin muutenkin.

2016-11-29-PHOTO-00000250
18-20.11.2016 Vuoden viimeinen maajoukkueleiri Pajulahdessa. Monica, Elina ja Emma saivat hyvää kovaa treeniä kotimaan parhaiden kkanssa. Titta on samaan aikaan ollut treenaamassa Ecuadorin maajoukkueen kanssa, ja hyvää kovaa treeniä on ollut sielläkin.

IMG 1178

Thumbnail IMG 259212.11. Porissa  pidettyyn kansalliseen karatekilpailuun osallistui Euran karateurasta kaksi ottelijaa.

Hinnerjokilaistytöt olivat vedossa ja mitalejakin tuli.

Monica Kauppi otteli juniorisarjassa itsensä finaaliin jossa tappio. Sama pari kohtasi naisten avoimen finaalissa uudestaan. Valmentajan ominaisuudessa mukana ollut Emma Aronen laati uuden taktiikan ja Monica otti komean sarjavoiton pistein 4-2.

Elina Lehtonen meni hienoilla otteilla kadettityttöjen finaaliin, jossa tappio Porin Venla Karttuselle 1-4.

Kotimaan kisakausi päättyi syksyn osalta tähän, kisatuntumaa nuoret pitävät vielä yllä ja käyvät Joulukuussa Ruotsissa turnauksen.

Ellu ja monsku h;lm;ilee


Tällä porukalla treenattiin yläasteen aikana pajalla aamutreenejä ennen koulun alkua. Eipä olisi silloin uskonut että Itävallassa tavataan, tilanteessa jossa kolme edustaa Suomea MM-kisoissa ja yksi asuu siellä ja opiskelee tanssiakatemiassa modernia tanssia.

Linz aamutreenipoppoo30.10.2016 MM-kilpailut ohi ja tulos ei ollut sitä mitä toivottiin. Sisältö silti toivoa täynnä. ks.tarkempi tarina kohdasta matkakertomuksia.22.10. Karaten MM-kilpailut ensi viikolla Itävallassa. Hieno karatevuosi jonka päätteeksi olemme etuoikeutettuja, kun pääsemme ottelemaan maailman kovimpien joukossa. Viimeinen viikko on leirin jälkeen viimeistelty kotimaisemissa. Iso kiitos Titan ja Emman puolesta meidän sparrareille: Monicalle, Elinalle, Oonalle ja Jannelle. Sekä Porin Shotokanin nuorille, jotka olivat ke Honkilahdella. Viimeistelytreeni pidettiin Pajalla tänään ja siellä sekä jumpattiin viimeisteltiin taktiikoita.

Salil1.10.2016 Tsekin Pilsenissä pidettyyn Karaten Euro Grand Prix osakilpailuun osallistui kolme Euran KS:n ottelijaa. Emma ja Titta hakivat kilpailutuntumaa vielä  ennen MM-kilpailuja. Hinnerjoen Elina Lehtonen oli mukana saamassa kokemusta kansainvälisistä nuorten sarjoista.
N-61kg sarjassa Emma eteni finaaliin voittamalla Saksan, Belgian ja Puolan ottelijat. Loppuottelussa Belgian De Vos Nele oli pistein 4-0 parempi.
N-68kg sarjassa Titta eteni finaaliin voittamalla Sveitsin, Belgian ja Tsekin ottelijat. Loppuottelussa Puolan Kamilla Warda oli pistein 1-0 parempi.
14-15v+54kg Elina voitti Sveisin ja Tsekin ottelijat, Tappio tuli Saksalaiselle 1-2 ja pronssiottelu voitto Belgian Bougrine Nesrinestä pistein 1-0.

IMG 083424.9. Karaten premier-liigan Saksan osakilpailussa oli ennätysosanotto. 1154 aikuisurheilijaa 72:sta maasta.  Emma ja Titta edustivat EKS:aa ja Suomea.
N-61kg sarjassa oli 80 ottelijaa. Emma voitti niukasti kovan belgialaisen ja ylivoimasella pistevoitolla kreikkalaisen ja sai kunnian otella hallitsevaa maailmanmestaria, Egyptin Giana Lotfya vastaan. (Googlettakaa mielenkiintoinen juttu hänestä kansikuvan kera TIMES lehdestä). Egyptiläinen oli parempi 0-5. Hän eteni aina finaaliin saakka ja Emma pääsi keräilemään. Vastaan ukrainalainen Euroopanmestari, jolle Emma on hävinnyt aiemmat kohtaamiset, nyt makea voitto, 0-0 pisteet ja tuomariäänet Emmalle 3-2. Kamppailu pronssiottelupaikasta kokenutta ja menestynyttä englantilaista vastaan päätyi 1-2 tappioon.
N-68kg sarjassa oli 65 ottelijaa. Titta voitti kanadalaisen 5-0 ja Macaon edustajan kanssa oli vaikeata mutta hallinta oli selvää ja tuomariäänet Titalle 5-0. Sitten oli kunnia kohdata sarjan hallitseva maailman mestari Ranskan Alizee Agier. Yksi virhe Titalle ja 0-3 tappio. Agier ei finaaliin selvinnyt joten tie katkesi Titaltakin.

Samaan aikaan Kirkkonummen kansallisissa EKS:n Monica Kauppi piti huolen että naiskaraten maine pysyy vahvana Eurassa.  16-17v sarjassa tuli pronssia mutta siitä sisuuntuneena Monica voitti naisten avoimen sarjan johon osallistui aikuisten poissaollessa nuorten sarjojen tytöt.

Monsku palkintopallilla
Sonja Voutilainen Tapanilan Erä, Monica Kauppi EKS ja Nina Uusi-Esko Tapanila Erä8.9. Maajoukkueleirillä Pajulahdessa. Paljon taas tapahtui ja fiilikset vaihtelivat laidasta toiseen kuten elämässä on tapana. Seuraavaksi The sisterssit Kirkkonummen kansalliseen Sannan kanssa ja Emma, Titta ja Kaitsu Hampuriin K1 kilpailuun.

IMG 22249.-10.9.2016 Pe seuran kilparyhmä otti Pajalla iltapäivätreenin ja sitten hurautettiin Tampereelle Finnish openin rekisteröintiin ja puntariin. Yöpyminen tapahtui Tuomikorven Nean ja Samuelin luona. Puolitoista vuotta sitten oltiin SM-kisojen yhteydessä viimeksi ja silloin The sisterssit  ihmettelivät Nean suurta vatsaa. Matkailu avartaa ja suurta elämän oppia oli nähdä pieni mutta kävelevä Ilmari ja saada ahaa elämys! VatsaàIlmari.  Isäntäväki lähti sukuloimaan ja jättivät asuntonsa meille lueteltuaan ensin mitä kaikkea ruokaa olisi missäkin. Elämänoppia on kokea myös tällaista vieraanvaraisuutta.

Ottelut sujuivat mainiosti, hyvää tuuriakin oli mukana. Yhtään tappiota ei seuran ulkopuolisille tullut. Titta ja Emma joutuivat naisten avoimen finaalissa ottamaan keskenään treenimatsia.  Elina aiheutti hengenahdistusta eestiläisvastustajille vartalopotkuilla ja Monica otti pisteitä tyylikkäästi muuten vaan. Sarjavoitot Emmalle, Elinalle, Monicalle ja Titalle hopiaa. Oona toimi huoltajana, kuvaajana ja sparrivastustajana ja hyvin toimi.

IMG 0567


31.8. Helena Kuusisto tuli meitä tapaamaan ja treenejä seuraamaan Honkilahdelle, ensimmäistä kertaa sitten EM-hopeamitalin voittamisen jälkeen. Respect saavutuksesta, yhteistyöstä ja ystävyydestä on niin kova, että järjestettiin kuningattarelle vähän spesiaalia, jotta hän jaksoi meidän pykimistä katsella.

IMG 0498

IMG 0510


27-28. 8 Karateseuran kilparyhmä leireili Lahdessa. Jo kolmatta vuotta peräkkäin Belgialainen ammattivalmentaja Junior Lefevre oli ohjaamassa leiriä. Lefevre on vaativa ja erinomainen opettaja, aikanaan sekä katan että kumiten mailmanmestaruuden voittanut harvinaisuus. Mukana oli myös Seppälän Janne treenaamassa ja ammentamassa oppia ohjaamiseen.

IMG 047920.8. Euran karatesuran kilparyhmä avasi kotimaisen kilpailukauden Kansallinen Seitokai karatekilpailu oteltiin Helsingissä. Euran karateseurasta osallistui neljä kilpailijaa. Kauden kotimainen avauskilpailu sujui euralaisilta mainiosti. Päivän aikana tuli yksi euralaistappio ja sekin keskinäisessä finaalissa.

Matkaan lähdettiin edellisenä iltana ja mentiin puntille Turkuun, illalla katsottiin karatea ja hengailtiin Turussa Keinäsillä. Aamulla aikaisin kisapaikalle, missä vedettiin tunti vartin lajitreeni. Sitten olikin niitä otteluita.

T.15-16v sarjassa Hinnerjoen Elina Lehtonen otteli sarjavoiton ja sai luvan osallistua myös ikäluokkaa vanhempien sarjaan.

T.16-17v sarjassa Hinnerjoen Monica Kauppi eteni lohkostaan sarjan finaaliin ja toisesta lohkosta Elina Lehtonen kamppaili huimilla otteilla Monican vastaustajaksi. Sarjan paras ottelu, jossa tuomarit eivät ehtineet nähdä nopeiden tyttöjen kaikkia pistesuorituksia. Hinnerjokilaisfinaali Elinalle 2-1.

IMG 0453

Finaali käytiin hinnerjokilaisten kesken


Aikuisissa Emma ja  Titta kokeilivat taktisia juttuja itse kilpailuissa, voittaen omat sarjansa.12.8.2016 Opiskelija MM-kilpailuista pronssia ja kokemusta. Tarina reissusta kohdassa MATKAKERTOMUKSIA

FB IMG 1471019690063
EM-1, MM-1, japsi ja Titta17.7.2016 Saatiin Tapanilan erältä treenikavereita. Pari hyvää treenipäivää, paljon uimista ja käytiinpä oikein ulkona syömässä.

IMG-20160717-WA0002


14.7 Pidettiin puntin noston  lomassa pieni juhla, kun Oona sai vastoin kaikkea aiempaa tietoa luvan jatkaa treenaamista ja palasi salille!

IMG-20160717-WA0003


5.7. Seuran kesäleiri pidettiin aurinkoisessa Honkilahdessa. Paljon tapahtui parin päivän aikana. Paidat olivat hiestä märkinä salilla, ja pihalla vilvoiteltiin kastamalla paidat muuten vaan.

IMG-20160705-WA0002

IMG-20160705-WA0003

IMG-20160705-WA0004


30.6.2016 Coach-lisenssitesti ohi, ja läpi meni. Suomessa on nyt kolme valmentajaa joilla on lisenssi ja oikeus olla arvokilpailuissa valmentajana. Koe ei ollut ihan läpihuutojuttu. 70 väittämää jotka tulivat 18 sekunnin välein ja sisälsivät kompakysymyksiä, pikkutarkkoja kysymyksiä.
Reputtajia riitti ja osa ajettiin pois kokeesta jo ennen sen alkua, kun heidän liitonsa ei ollut hoitanut kaikkia maksuja ajallaan. Kiva taas keskittyä käytännön valmennukseen kun sääntöjen teoria on hallussa ja totuushan on, että “kaikki todelinen viisaus on käytännön viisautta”

IMG-20160630-WA0012

Suomalaiset valmentajalisenssitestin läpäisseet: Pasi Hirvonen, Petri Nakki Toivanen ja Kai Keinänen


28.6 Seuran johto lähti Kroatiaan. Kaitsu maajoukkuetehtäviä varten coach-lisenssiä, jotta voi toimia valmentajana K1- ja arvokilpailuissa. Koe oli WKF:n nuorten leirin yhteydessä. Leirille osallistui n. 500 harjoittelijaa 36:sta maasta.

IMG-20160628-WA0005


 

14.6 Alempien vöiden kesätreenien aikatauluja löytyy kohdasta "TREENEISTÄ"


6.6 Kauden päätöstreenit Pajalla. Alemmat vyöt pääsevät oransseja vöitä hankkimaan. Kesäkaudeksi puku kaappiin ja monipuolisuustreenejä t-paita päällä. Ylemmistä vöistä Janne Seppälä pukee seuraavaksi ylleen ruskean vyön. Onnittelut!

IMG-20160606-WA000120.5. EKS:n edustus Helenan mitalijuhlissa

IMG-20160520-WA0012
5-8.4 Euralaiset EM-kisoissa Montpellierissa, lue matkasta tarkemmin kohdasta matkakertomuksia.

IMG-20160509-WA0015


 

24.4.2016 EM-kilpailuihin valmistava maajoukkueleiri Pajulahdessa onnellisesti takana. Vauhtia riitti, ehjänä Titta, Emma ja muut EM-kilpailuihin Ranskaan lähtevät selvisivät. Lepoa, huoltoa ja omien vahvuuksien hiomista lopulliseen terään.

IMG-20160424-WA0003-0117.4 Emman tasainen kamppailu pronssista kroatialaista vastaan päättyi 0-0 ja ratkaisu jäi tuomariäänestykseen. 3-2 lipuilla pronssi meni tällä kertaa Kroatiaan.


 16.4 Seuran kilparyhmä kamppaili aikuisten voimin Salsburgissa K1-turnauksessa ja nuoret Orimattilan junioriturnauksessa.

N 61kg sarjassa oli 55 ottelijaa. Emma  pääsi arvalla toiselle kierrokselle ja vastaan asettui Japanilainen, MM3:nen. Oli suorastaan kunnia päästä lajin emämaan edustajaa vastaan ottelemaan, ottelijan jonka matseja ollaan paljon kelattu videolta. Hyvin Someyan yritti mutta minkäs se Emmalle voi. Emma tiesi tarkkaan kuinka otella ja upea 3-0 voitto. Japanin ykkösedustajan kaataminen aikuisten tasolla on Suomalaiselle harvinaista. Sitten voitot Slovenian, Itävallan edustajista ja Semifinaaliin Italialaista vastaan. Emma johti jo 1-0 mutta sitten Italialainen onnistui yllättämään, vei ottelun ja Emman pronssiotteluun Kroatialaista vastaan ja ne otellaan huomenna, jolloin käydään vain mitaliottelut.

N-68kg sarjassa Titta  otti tiukan 1-1 tuloksen Bosnialaisen kanssa ja hävisi tuomariäänin 4-1.

Samaan aikaan seuran juniorit kamppailivat kevään viimeiset kilpailut Orimattilassa. T16-17v +55kg    Oona  ja Monica  pudottivat toiset kyydistä ja ottivat keskinäisen finaalin, joka meni Monicalle. T16-17v -55kg sarjan ykkönen oli Maiju.  T14-15v sarjassa Hinnerjoen Elina  voitti, hävisi ja sai pronssia.


14.4 Tänä torstaina Oona oli aamupäivän Turun urheiluakatemiaan pääsytesteissä. Monellaista asiaa testattiin, vaikkapa standardoituja, puhtaita etunojapunnerruksia, joita Oonalla meni viisikymmentä. Jäädään odottamaan tuloksia.Iltapäivällä Emma ja Titta oli apuvetäjinä Kaitsulle,  kun ohjattiin Masalan kisan fudisjoukkueelle fysiikkatreenejä Kirkkonummella. Vastattiin myös kysymyksiin vaikkapa siitä, kuinka valmistautua otteluun niin että olisi heti valmis.

DSC 0483


9.4 Balttian mailla laajennetut karaten pohjoismaiden mestaruuskilpailut oteltiin Tanskan Aalborgissa. Euran karateseurasta oli Suomea edustamassa peräti viisi ottelijaa.  Hinnerjoen tyttötriolle erityisen isosti ja komeasti järjestetty PM-kilpailu oli kuitenkin vielä liikaa ja osaamista jäi jännittämisen takia verryttelyalueelle. Monica aloitti hyvin ja voitti Ruotsalaisen mutta hävisi Tanskalaiselle. Pronssi ottelussa tuli tappio Norjalaiselle.   Oona Tammistolle 0-1 tappio Islantilaiselle. Elina Lehtoselle 0-8 tappio Norjalaiselle.

Seuran kokeneet aikuisottelijat olivat isoissa puitteissa kotonaan. Emma  voitti Liettualaisen 8-0, Tanskalaisen 4-1 ja Finaalissa Norjan Bettina Alsgaadin 4-2.

Titalle  2-3 tappio Tanskan Pedersen Katrinelle. Keräilyn kautta pronssiotteluun jossa 2-0 voitto Norjan Skarnes Evensen Norasta.

Ihan mahtava reissu kaikkineen. Nuorille vaan lisää treeniä, urheilupsykologiaa ja ensiviikonloppuna Orimattilaan uusin voimin.  Aikuisille lepoa ja kevyttä treeniä ja seuraavaan koitokseen, Salzburgin K1-kilpailuun.


PM 2016

2.4.2016 oteltiin Lahdessa kansallinen katana-shia karatekilpailu. Euran karateseuraa edusti kilpailuisssa  Hinnerjoen tyttötrio.
Kilpailu osui samaan aikaan Pajulahdessa pidetyn maajoukkueleirin kanssa. Nuorten ryhmä kävi osallistumassa kilpailuun la aamu- ja iltatreenien välissä.
T 14-15v sarjassa saatiin jälleen seurafinaali. Elina  ja Monica etenivät lohkoistaan loppuotteluun, ottelu Monicalle 1-0.
T 16-17v sarjassa Oona Tammisto otteli itsensä myös finaaliin. Siinä tuli viimehetken tappio 6-8 Mäntsälän Cesilia Koskiselle. 
Seuraavaksi 6.4 Porilaiset vierailulle Pajalle, päivän huili ja sitten koneeseen kohti Tanskaa ja mittelemään Nordic-cupiin eli Baltian mailla laajennettuihin Pohjoismaiden mestaruuskisoihin.
25-26.3 vietettiin pääsiäsloman alkua treenien merkeissä. Taija tuli Ruotsista meidän kanssa treenaamaan. Asenne-mimmi joka kyseli vaikeita, siis hyviä kysymyksiä ja näin päästiin ajoittain kumiten ydinasioiden äärelle myös teoriassa.

Kuva Taija


19-20.3.2016 pidetyt SM-kilpailut Tampereella oli EKS:n ottelijoille onnistunut retki. Titta ja Emma voittivat aikuisissa painoluokka sarjojensa mestaruudet. Naisten avoimen Emma jätti pikkuvamman pahenemisen estämiseksi väliin. Titta eteni finaaliin ja siinä niukka tappio.  Emma jatkoi päivää kisalääkärin avustajana. Oli kiva nähdä opiskelija julman innoissaan, kun hän sai työntää adrenaliinissa kastettuja vanupuikkoja neniin vuotojen tyrehdyttämiseksi.

IMG-20160321-WA0002

T 16-17v sarjat käytiin myös la ja niihin sai vanhempien kirjallisella luvalla osallistua myös 15v täyttäneet. Päivän aikana nähtiin kolme EKS:n nuorta kamppailijaa mittelemässä mestaruuksista. -53kg sarjassa oli vain finaali ja siinä Maiju kärsi niukan tappion. -59kg sarjassa finaaliin etenivät hienoilla voitoilla  Oona ja Monica. Oonan pitää jatkossa kerrata hieman sääntöjä, kun johtoasemassa tuli ulosajetuksi rajanylitysten takia, näistä voi aina oppia!  Päivän päätteeksi syömään ja yöksi Titan kaveiden Roosan ja Tomin luona. Perheeseen kuului myös adhd-oirekuvan omaava Muru-kissa. Taas oli vieraanvaraisuus suurta ja kivaa oli. Erikoinen ammatti Roosalla, kun tekee turvavöistä tuotteita kotonaan, katsokaa vaikka: www.roosab.com

IMG-20160321-WA0001

Aamulla EKS:n suunnistustaitoja punnittiin,  kun viiden minuutin kävelymatkan päässä olevaa Siwaa lähdettiin etsimään. Kun ei kävellen etsimällä, kysymällä eikä navigaattorinkaan avulla löytynyt, niin hypättiin autoon eikä löydetty sittenkään.

Päivän ottelut 14-15v sarjassa sujuivat sitäkin paremmin. Elina otteli -54kg sarjassa hyvin ja finaaliottelussa  tasapeli 1-1 vei ratkaisun  tuomariäänestykseen ja hopeaa tuli. Oona ja Monica ottivat uusinnan eilisestä,  sarjan +54kg finaalissa. Varsinkin Monicalla oli kivinen tie finaaliin. Hän oli välierässä jo 0-4 tappiolla mutta niin vain voitti avointen ovien ottelun 10-8. Finaalissa Oona pysyi tällä kertaa tatamilla ja voitti 2-1.


  12.3.2016 Slovenian Laskossa oteltiin kovatasoinen Karate1 World Cup, johon Euran karateseurasta osallistui valmentaja Keinäsen lisäksi kilparyhmän kokeneempi naiskaarti.
Suomalaisottelijoista ensimmäisenä tatamille asteli Emma, joka sai naisten -61 kilon sarjassa vastaansa Montenegron Jelena Maksimovicin. Tasainen ottelu päättyi 1-1, ja tuomariäänet kääntyivät Arosen harmiksi Martinovicille 4-1. Montenegrolainen hävisi kroatille, ja Emman tie katkesi harmillisen lyhyeen.
Titan ensivastus naisten -68 kilon sarjassa, Algeriaa arvokisoissa edustavan Lamia Matoub on kova nimi. Tammikuussa käydyssä Pariisin premierliigakilpailussa Matoub eteni finaaliin asti, jossa taipui sarjan hallitsevalle maailmanmestarille vasta tuomariäänestyksessä. Tuomariäänestys koitui neidon kohtaloksi tänäänkin, kun Honkilahden Titta Keinänen pisti tämän suihkuun äänin 4-1.
Toisella kierroksella Titta pääsi pisteen verran johtoon kroatialaisesta Anamarija Krizanista. Kroati onnistui kuitenkin yllättämään Titan vartalopotkulla päästen näin 2-1 johtoon. Titta ei hyvästä yrityksestä huolimatta saanut kirittyä johtoa kiinni, vaan kärsi lopulta 3-1 tappion.
Vaikka tiet loppuivatkin tänään lyhyeen, ei otteissa ollut juuri moitittavaa. Sunnuntaina käydään vielä joukkuekilpailu, jossa euralaisten ja Kuopion Johanna Hyvärisen muodostama naistrio saa ensimmäisenä vastaansa Slovakian.

IMG-20160312-WA0007


Suomen joukku hotellilla. Johanna Hyvärinen, Pyry Heiskanen,Titta Keinänen, Emma Aronen, Aaro Tuominen ja Joni Kolari


 

4.3 The sistersien, Villen ja Emman ilta kului Honkilahden OP:n 90v juhlan kalusteiden kantamisessa. Sitten autoon ja Sistersit Keravalle Elinan kummien Airi ja Markku Liesjärven vieraanvaraisuutta kokemaan. Oli pihasaunat, kuntoiluvälineet ja tilat iltajumpalle.

IMG 0851

5.3 Keravalta Nurmijärven kansallisiin kilpailuihin. 14-15v kadetti tytöt saivat osallistua oman sarjan lisäksi myös 16-17v juniori-ikäisten sarjoihin, joten otteluita saatiin paljon. Yhteensä 16 ottelua, joista tuli yksi tappio muille kuin oman seuran vastustajille keskinäisissä finaaleissa.

Päivän paras onnistuja kisajärjestäjien mielestä oli Oona, joka voitti tyttöjen kovimman sarjan +59kg. Kadettien +54kg sarjan finaalissa maanpinnalle hänet pudotti naapurin tyttö Monica.  Monicalla myös upea päivä kun voitti kaikki viisi otteluaan ja vei myös junioreiden -59kg sarjan. Oona valittiin kilpailujen parhaaksi naisottelijaksi  saatesanoilla:  ”osoitti erinomaista urheiluhenkeä sekä karaten todellista hallintaa. Esimerkillisestä suorituksesta myönnetään kolmensadan euron arvoinen stipendi, jonka toivotaan kannustavan myös jatkossa vastaaviin suorituksiin”

Elina otti kaksi hopeaa mainiollla otteilla. Ensin kadeteissa-54kg sarjassa ja sitten vielä kolmen ottelijan pooli (kaikki kaikkia vastaan)  junioreissa -53kg sarjassa jossa Maiju ja Elina pudottivat kolmannen kyydistään ja ottivat tarkan keskinäisen finaalin 0-0 ja tuomariäänestyksellä pirteästi otellut Maiju saatiin voittajaksi.

Kisajärjestäjän tarjoamaan, suomen uusimpaan uimahalliin mentiin sukeltelemaan, äkkirikastunut Oona tarjosi meille ruuat ja ehdttiiimpä vielä illaksi Honkilahden OP:n juhlien kalusteiden poiskantoon. Nyt oli mukana myös Titta , Sanna, Eero, Aaron, Mia ja moni muu. Ilotulitus ei ollut Sistersien kunniaksi, vaikka kuvasta voisi niin päätellä. Ps. teknisten ongelmien vuoksi kuvat tulevat perässä.

IMG 0888

Oona, Elina, Maiju ja Monica  28.2 Euran kilparyhmä kävi antamassa näyttöjä kovatasoisessa Ishoj-cupissa Tanskassa  Tähtäimessä maaliskuun PM-kilpailut ja aikuisilla myös toukokuun EM-kilpailut.Päivä alkoi aamuverryttelyllä 06.00 ja päättyi palkintojen jakoon 23.30.Päivän aikana Euralaiset ottivat 26 ottelua. Seuran aikuisottelijoilla Titalla ja Emmalla on kova harjoitusjakso päällä ja toivottiin ettei se vaikuttaisi otteisiin kilpailuissa. Huipputasolla toivominen ei riitä ja kummallekin kauden heikoin kilpailu. Joukkuekilpailussa oli jo otteissa toivon merkkejä ja ei kun eteenpäin.

IMG-20160228-WA0008

Monica taisteli hienosti pronssia

Kadettitytöt (14-15v) onnistuivat sarjoissaan hyvin. Monica otteli yhden tappion, neljä voittoa ja sai pronssia. Oona Tammisto eteni myös pronssiotteluun jossa niukka tappio. Elina Lehtonen putosi toisella kierroksella, ihan hyvillä otteilla. Kadeteissa otettiin myös kolmen hengen joukkuekilpailu ja Euran KS:n  Hinnerjokelaistrio Monica, Oona ja Elina muodostivat ainoan suomalaisjoukkueen, yhdeksän joukkueen sarjassa. Kahdella upealla joukkuevoitolla sarjan finaaliin, jossa tappio Tanskan maajoukkue-edustajista kootulle joukkueelle.

IMG-20160228-WA0007 25.2.2016 Hieno hiihtolomaviikko takana. Viikonloppu oltiin Maajoukkueleirillä Pajulahdessa. Ma alemmat vyöt olivat ensimmäistä kertaa pajan tatamilla ja vauhtia oli piisannut. Ti iltana puntin jälkeen  Elina, Oona ja Monica lähtivät kyläilemään Turkuun Titan luokse ja heti ke aamulla klo. 9.00 aamutreenit alfakeskuksessa, ensi viikonloppua silmällä pitäen. Ke iltana Poriin aluetreeneihin ja sitten to päiväksi kotiin lepäämään. Pe hyppy lentokoneeseen ja kohti Tanskan Ishoj-cupia. Hyvä tasoinen kisa tarjolla, 600 kisaajaa 15 maata. Toivottavasti saadaan paljon otteluita.

IMG-20160225-WA000113.2  Parkanossa käytiin painonoston peruskoululaisten SM-kilpailut, joihin osallistui yli sata nostajaa. Kolme Euran yhteiskoulua käyvää karatekaa osallistui kilpailuihin.

Alkulämmittely sai uusia käänteitä, kun kilpailujen tekninen johtaja kävi sanomassa että pitkät trikoot ei käy, polvet pitää näkyä. Juoksu lähikauppaan, josta ihme kyllä löytyi lyhyet trikoot ja hyvä fiilis päälle. Kaikki nostivat tiukassa paikassa ennätyksensä ja siihen voi olla tyytyväinen. Hyvät sijoitukset tulivat vielä sivutuotteena. 

T. 53kg sarjassa Hinnerjoen Elina Tempaisi 37kg ja työnsi 46kg ja yhteistulos 83kg toi SM-Hopeaa.

T.58kg sarjassa Hinnerjoen Monica yhteistulos oli 98kg. 46kg:n tempauksen jälkeen hän johti kilpailua. Peli meni jännäksi kun työnnön aloituspaino 52kg epäonnistui pahasti. Hienoa hermojen hallintaa, toisella ylös ja kultamitali kaulaan.

T.63kg sarjassa Hinnerjoen Oona Tempaisi 50kg ja työnsi peräti 66kg. Yhteistulos 116kg toi SM-hopeaa.

IMG-20160213-WA0008

 


3.2 Madridin leirille osallistui Suomen naisten maajoukkue, josta puolet edustaa EKS:ää eli Titta ja Emma. Huippumeininkiä! Tarinaa matkasta kohdasta matkakertomuksia.

IMG-20160129-WA000128.1  Painonostossa edustetaan nykyään Turun atleettiklubia. Jotta kilpailulisenssin voi saada, niin täytyy olla virallisen painonostoseuran jäsen. The sisterssit kävivät Porissa nostamassa ja mainiosti meni ja peruskoululaisten SM-kisoihin vielä parannettavaa jäi.

Tulokset: 

Naiset

Sarja 48 kg
1. Maiju Hanhinen TAK (-99/43,80) 83 kg (38+45) 147,924 p.
2. Ella Iivonen PuKa (-04/43,90) 61 kg (26+35) 108,481 p.

Sarja 53 kg
1. Elina Lehtonen TAK (-01/52,20) 78 kg (33+45) 119,111 p.

Sarja 58 kg
1. Monica Kauppi TAK (-00/56,10) 98 kg (45+53) 141,430 p.

Sarja 63 kg
1. Tytti Parjanen PuKa (-85/58,20) 115 kg (50+65) 161,500 p.
2. Oona Tammisto TAK (-00/61,60) 111 kg (48+63) 149,763 p.


    

24.1. Premier-liigan Pariisin osakilpailuun osallistui kilpailijoita 985 kilpailijaa 75:stä maasta. Euran karateseuran Emma ja Titta edustivat Suomea.
N.-68kg sarjassa ei pisteillä juhlittu. Titta voitti Rankalaisen ja Belgialaisen tasapelin jälkeisellä Tuomariäännetyksellä 3-2 ja vielä Tunisian edustajan 4-1. Lohkofinaalissa tuli vastaan junioreiden Euroopanmestari ja MM kolmonen, Italian Bemeraro Silvia. Kovan kamppailun vei Italialainen 3-0. Keäilyjäkään ei tullut kun Italialainen hävisi finaalipaikan pisteellä, joten vaikka neljännelle kierrokselle Titta pääsi, niin sijoitusta ei tullut.
N-61Kg Emma voitti komeasti Ranskalaisen 4-0 mutta tappio Serbialaiselle EM-hopeamitalistille tuli äärimmäisen tiukkojen vaiheiden jälkeisen tuomariäänestyksellä 2-3, eikä keräilyjä, kun Serbi hävisi tuomariääänestyksellä 2-3 Ranskalaiselle.
Hyvä jatko Estonia open voitoille ja antaa uskoa tulevaan ja tunteen että maailman kärki ei niin kaukana ole. Aikamoiset kilpailut joissa ottelun taso oli huippuhyvä ja dramatiikkaa ei puuttunut. Katsomossa meinasi tulla runsauden pula, kun kaikilla tatameilla oli yhtä aikaa huippuotteluita menossa. Myös lämmittelyalueella oli ilo seurata parhaiden tekemistä.


16.1.2016 Estonia open avasi kilparyhmän kilpailukauden upeasti.. Päivään mahtui 28 ottelua ja kaikki viisi ottivat mitallin! ks.yhteenveto kohdasta matkakertomuksia.

IMG-20160116-WA00198.-10.1.2016 Maajoukkueleiri Pajulahdessa. Tiukka viikonloppu johon mahti paljon treeniä, ruokaa ja lepoa. Oltiinpa avannossakin ja nähtiin livenä kansainvälinen seiväshyppykisa jossa Vilma Murto 17v varmisti Olympiapaikan.

Edited IMG-20160110-WA00018.1.2016 Titta on päässyt maailman karateliiton instagrammin etusivulle, poseeraamaan kauniilla ilmeellä. Näet sen osoitteessa: https://www.instagram.com/worldkaratefederation/  Jotta ei tuollainen  seuraajamäärä nouse päähän, niin muistutettakoon että Titta hävisi tuon ottelun vastassa olleelle Serbialaiselle.4.1. Vuoden 2015 tapahtumien kuvamateriaalista Akseli Keinänen koosti vuosikoosteen 2015. Suurin osa jää tietenkin pois mutta jotain väläyksiä ja tunnelmia hyvän fiiliksen vuodesta toivottavasti välittyy katsojillekin. Löydät sen kohdasta videot.4.1. Hypättiin tuntemattomille vesille, pois tatamin mukavuusalueelta. Euralainen huippu-uimari Tessa Nurminen ja Huippu-valmentaja Kimmo Nurminen ohjasivat meille uintitekniikkaa Eurassa. Tessan uinti oli niin rentoa, sulavaa ja kulkevaa mutta helppoahan sen, kun se on harjoitellut! Oppimista tekniikassa meilläkin tapahtui ja keuhkot vahvistuivat.

 IMG-20160104-WA0001

02.01.2016 Vuosi aloitettiin siivoamalla treenisali ja varustekappi.

IMG-20160102-WA0002

Toki treenattiin ensin ja temppuiltiin päälle puhtaalla tatamilla.

IMG-20160102-WA0001-01


17.12.2015 Kansallinen painonnostokilpailu MR-cup nostettiin 17.12 Porissa. Euran karateseuran kilparyhmä kävi kokeilemassa päivän nostokuntoa. Kilpailua oli lähinnä itsensä kanssa kun naispuoleisia nostajia ei montaa paikalla ollut.  Ensimmäistä kertaa tuomareiden edessä tuloksen kävivät tekemässä Elina ja Titta. Vaikka Titta on karatessa otellut aikuisten EM-ja MM-kisoissa, niin puhdasta painonostoa hän on tehnyt aika vähän. Jännitettävää oli siinä, että saako hyväksyttyjä nostoja aikaiseksi. Läpi meni, tempaus 45kg ja työntö 65kg tulosta on hyvä lähteä jatkossa parantamaan. Elinan kovat kilpailuhermot eivät olleet jääneet tatamille, vaan harjoituksissa tehty ennätys meni uusiksi kun kilpalavalla pääsi koittamaan. Tempaus 31kg ja työntö 44kg oli hyvä tulos 14v, 53kg painavalle neidolle.

IMG 0171

Seuran kokeneet nostajat olivat hyvässä vedossa ja ennätykset kohenivat kaikilla.

Maiju nosti suhteessa 43.3kg painoonsa upeasti,  tempaus 38kg, työntö 48kg,  Monica onnistui myös hyvin, tempaus 43kg ja työntö 53kg. Emma tempaisi vähemmän kauniisti 55kg ja työnsi 68kg12.12.2015 Pidettiin Honkilahden koululla keltaisen vyön koe. Mukaan oli uskaltautunut 24 kokelasta. Hyvin oli asiat perille menneet eli ohjaajat Janne Seppälä, Ville Oravakangas ja Heikki Parvianen ovat tehneet hyvää työtä. Tästä on hyvä jatkaa.

IMG-20151212-WA0011

IMG-20151212-WA0010


10.12.2015 Seuran sivuille on vihdoin saatu, roikkumaan jääneet esittelyt olennaisista seura-aktiiveista, Sihteeri Sanna Keinäsestä ja Valmentaja Ville Oravakankaasta. Ks. etusivulta kohdasta valmentajat.
6.12.2015 Kilparyhmä vietti itsenäisyyspäivää Tapanilassa. Sympaattisen, kannustavan, iloisen ja vaativan Italian maajoukkuevalmentajan Salvatore Lorian vetämällä leirillä. Mukana myös italialaisia ja eestiläisiä kilpailijoita. Tuore nuorten maailmanmestari Li Lirismaa oli myös paikalla ja aamiaiseksi hän söi ison lautasellisen veteen keitettyä kaurapuuroa. Paljon tehtiin toistoja, erityisesti yläpotkuista. Kehossa tuntuu, mutta onneksi ollaan treenattu. Ydinsanoma oli sama kuin kaikilla mestarivalmentajilla: Perusasioiden vieläkin laadukkaampi tekeminen. Hyvät loppuasennot, polvikulmat, tarkkuus.... Hyvä leiri!

DSC 0604 (1)1.12 Suomen karateliitolta tuli tiedoite että Elina Lehtonen on valittu nuorten maajoukkueen haastajaryhmään, onnittelut!28.11 Euran karateseuran Sisiterssit kävivät päättämässä kilpailukautensa Kuopiossa. Otettiin matka myös treenin kannalta ja Pe iltana treenattiin ensin väestönsuojan tatamilla ja sitten vielä illalla meidän majapaikassa kuntokeskuksessa ilmajoogaa.

IMG-20151129-WA0000

Nuorten maajoukkuevalmentaja Petri “nakki” Toivanen järjesti meille tatamimajoituksen ja kävi näyttämässä vähän mallia kehonhallinnasta ja niitä sitten aika myöhään treenattiin. Aamulla kun heräiltiin niin katseltiin unenpöpperössä, mikä tekee Kuopion Jossu Hyvärisestä kovan tason aikuisurheilijan karatessa. Säkki, nyrkkeily-ja pääärynäpallo saivat kyytiä ja välillä hän seisoi käsillään erikoisissa asennoissa. Otettiin aamutreeni mekin ja toivoinkin että jotain Jossun asenteesta tarttuisi meihinkin.

IMG 0082

Kuvassa sistersien kanssa nuorten maajoukkuevalmentaja Petri "Nakki" Toivanen

Niin ja itse kisatkin menivät hyvin. Oona ei otellut koska oli a toipilaana, joten hän oli huotaja/kuvaaja. Elinan psyykkinen lataus oli rautaa ja kun tekniikka ja fysiikka alkavat orastavasti osoittaa kehityksen merkkejä, niin sarjavoitto tuli neljällä otteluvoitolla. Hyvä näyttö haastajaryhmän valitsijoille jotka eivät vielä ole päätöksiä testien jäljiltä tehneet. Muuten viiden poolissa otteluvoitot menivät ristiin, meidän kannalta edullisesti koska hopeaa lopulta kuittasi Monica ja pronssia Maiju. Huippureissu!20-22.11 oli maajoukkueleiri Pajulahdessa, ja sen yhteydessä pääsykoe nuorten haastajaryhmään. EKS:n Elina Lehtonen oli yksi ryhmään pyrkijöistä ja kuvassa Elina suorittamassa lajiominaisuus testiä. Jäämme jännittyneinä odottamaan tuloksia.

IMG 5835
7.11 Oteltiin Karhu-kisa Porissa. Euran nuorten kilparyhmä oli hyvässä vedossa. 14-15v tytöissä hopea ja pronssi Euraan. Monica hävisi finaalin 0-1 Porin Halimalle. Elina Lehtonen nousi keräilyjen kautta pronssiotteluun, jossa seurakaveri Oona pudotti hänet mitalilta ja otti sen pronssin.
Tytöt saivat osallistua myös vanhempaan ikäluokkaan 15-16v. Mitä enemmän matseja tuli, sen paremmin kulki. Oona ja Monica raivasivat tiensä finaaliin ja ottivat Hinnerjoen mestaruudesta jälleen kerran ja kun tasaista on niin tasaista on. 1-1 ja tuomariäänestys kääntyi Oonalle. Maiju eteni myös hyvillä otteilla keräilyjen kautta pronssiotteluun, jossa niukka tappio Mäntsälän Koskiselle.
Joukkuekilpailussa 14-15v tytöissä oli satakuntalaisfinaali Pori-Eura (Hinnerjoki). Tiukalle meni kun Monica otti tasan, Oona voitti kolmella pisteellä ja Elina hävisi omansa pisteellä. Se riitti viemään mestaruuden Euran karateseuralle.

IMG-20151107-WA00022.11 Alkeiskurssi pyörii pitkästä aikaa Honkilahdella. Innokasta meinikiä. Välillää niin innokasta, että osa tykkää punnertaa ylimääräisiä ja harjoitella staattista kyykkyä :) Hyvä esimerkki asenteesta on isosta jalkaleikkauksesta toipuva Elsa Oravakangas, joka treenaa pyörätuolista käsin.

IMG-20151102-WA0001


17-18.10 Euran karateseuran kilparyhmä kamppaili Kirkkonummella ja Salzburgissa. The sisterssit Elina, Monica, Maiju ja Oona ottivat tiukkoja eriä kansallisissa. Tällä kertaa onnistuja oli Monica. Hän otteli kahdessa sarjassa 14-15v ja 16-17v ja kummastakin tuli hopeaa.

IMG-20151019-WA0001

Moncia Kauppi, Maria Korpela ja Cecilia Koskinen

K1 Premium-liigakisaa Salzburgiin osallistui 53 maata ja 743 aikuiskilpailijaa. N-68kg Titta sai vastaansa MM3/EM2 tittelit omaavan Sveitsiläisen. Hyvä ottelu Titalta 0-0 ja tuomariäänillä voitto Sveitsiin. N-61kg sarjassa Emma onnistui hyvin ja nousi hienosti tappiotilanteista voittoihin. Voitot Makedonian, Bosnia-herzegovinan, Venäjän ja Itävallan ottelijoista. Semifinaalissa Hallitseva MM1/EM1 Ranskasta oli parempi luvuin 3-0. Emma pronssiotteluun jossa makedonialainen pääsi yllättämään ja voitti 2-0 ja Emman sijoitus 5-6. Kun sarjassa oli 53 ottelijaa, niin voi sanoa että hyvä päivä.

DSC 0244

Titta Keinänen, Helena Kuusisto, Emma Aronen ja Sade-Maria Pirtttinen Hohensalzburgin linnassa kisojen päätteeksi.7-12.10. Kilparyhmä Berliinissä treeni- ja kilpailumatkalla. Huikea reissu jossa sattui, tapahtui ja kokemusta isoista kisoista sekä elämästä tuli. Nuorilla ottelut jäivät turhan lyhyeen, mutta seuran aikuisottelijat Titta Keinänen ja Emma Aronen ottivat pronssimitalit.

(P.S. Laajempi juttu matkakertomuksissa.)

 
InstagramCapture b7e79d83-0d6f-4f92-9ac9-dd46d29ae0b6
Maiju Hanhinen, Oona Tammisto, Emma Aronen, Monica Kauppi, Titta Keinänen ja Ella Hanhinen


3.10 Saapui jälleen Porilaisporukka Honkilahdelle treenaamaan. Sähköä treeneihin toi tietoisuus viikon päästä kaytävästä Berliinin kilpailuista, jonne suurin osa harjoittelijoista oli lähdössä. Motivaatio ja asenne olivat kohdallaan. Harvoin tuon kokoinen nuorisojoukko kuuntelee noin tarkasti ja on hereillä koko treenin. Euralaiset hyppäävät koneeseen Turusta jo ke aamuna ja treenaamaan päästään Saksalaisella huippusalilla ennen viikonlopun karkeloita. 

IMG-20151003-WA000527.9 K1 premium-liigakisa takana, Euran karateseuran ottelijat eivät mitalleille selvinneet mutta meininkiä kisoissa riitti ja oppia niin karatesta kuin elämästäkin taas tuli. ks.pieni matkakertomus löytyy, vierestä..


18-20.9 Maajoukkueleiri Pajulahdessa. Kun myös nuorten haastajaryhmän leiri oli samaan aikaan, niin Euran karateseurasta oli mukana kuusi kilpailijaa ja valmentaja. Paljon hyvää ruokaa, seitsemän treeniä, läksyjen lukua, pyärätuoli-rugbyn EM-kisojen katsomista livenä. Lisäksi aikuisille Future-koulutusta kuusi tuntia, jossa käsiteltiin urheilumarkkinointia ja sponsorointiasioita.

InstagramCapture 550a2b36-f388-4fdd-8bea-3db609fa9514

Leirifiiliksiä: Helena Kuusisto, Aaro Tuominen, Joni Kolari, Pyry Heiskanen, Emma Aronen, Titta Keinänen,Johanna Hyvärinen


12.9 Oteltiin karaten kotimaan kärkikilpailu Finnish Open Tampereella. Titta oli vatsataudin kourissa mutta muut taistelivat hänenkin puolestaan.

Kisoihin valmistautuminen aloitettiin jo perjantaina niin, että viimeistelytreeneistä mentiin Keinäselle yöksi. Katseltiin otteluvideoita, syötiin, jaettiin jännitystä ja pompittiin pimeässä trampoliinilla.

La oli kova, pitkä päivä. Euran karatesuran kilparyhmälle ei paljon pysättäjiä löytynyt. Päivän aikana yhteesä 18 ottelua, joista kolme tappiota seuran ulkopuolisille.

Emma onnistui kaatamaan isompiaan ja voitti naisten avoimen sarjan. T14-15v oli kaksi sarjaa, -54kg Monica ja Elina ottivat kaksoisvoiton ja +54kg sarjan ykkönen oli Oona. T16-17v +59kg sarjan hopealle selvisi Ella.

Joukkueotteluissa oli kolmen hengen joukkueet. Tytöillä sai joukkueen valita kadetti ja juniori-ikäisistä. Euran KS:n joukkueen muodostivat Monica, Oona ja Ella. Ensimmäinen ottelu suoraan kahdella otteluvoitolla. Finaalissa oli helsinkiläisseuran kanssa tiukkaa, mestaruus kääntyi Euralle 2-1 otteluvoitoin.

IMG-20150912-WA00055-6.9 Kilpailukauden avaus premium-liigan osakilpailussa Istanbulissa. Maailman kovimman karateliigan kilpailumenestys ylitti euralaisodotukset. Hinnerjoen Emma Aronen ja Honkilahden Titta Keinänen taistelivat itselleen pronssiset mitalit.

P.S. Kiinnostuneille suurten tunteiden tarinaa tulosten takaa, kohdassa matkakertomuksia.  

WP 20150906 018


 

2.9 Saimme Porista kovan joukon karatejunnuja treenaamaan Honkilahteen.Tarkoitus on jatkossa säännöllisesti käydä vuoroin vieraissa. Meininki oli vauhdikasta, kameraoptiikka ei kyennyt selvää kuvaa nopeuden vuoksi ottamaan.

IMG-20150902-WA0001


31.8 Kauan odotetun alkeiskurssin ensimmäiset harjoitukset. Lajia kävi kokeilemassa sen verran iso joukko peruskouluikäisiä, että eiköhän kurssi aikaiseksi saada. Varsin reipasta nuorisoa oli paikalle saapunut. Jännä nähdä, nouseeko tästä porukasta kovia tekijöitä tulevaisuudessa. 


29-30.8 pidetty leiri päätti toukokuusta alkaneen, kotinurkilla Honkilahdessa pidetyn kesäharjoittelujakson. Maailman- ja euroopanmestari Junior Lefevre Belgiasta oli Lahdessa valmentajana. 

Junior

Euran kilparyhmä oli hyvässä vauhdissa ja monenlaista kehittävää palautetta saatiin. Kesäilmat hellivät ja tuudittivat euralaiset Hawaji-tunnelmaan.

Ostari
24.8 lajitreenien lopuksi otettiin vyöt pois ja viriteltiin niistä nostoliinat, laitettiin punttikengät jalkaan ja kuskattiin yksi piano Honkilahdelta Euran keskustaan. Kerrostalon ylimpään kerrokseen. Piano oli painava mutta jostain ihmeen syystä se meni kevyesti, melkein heittämällä. No pari lepotaukoa taisi rappusissa tulla. Kerrankin käytettiin voimaa johonkin mistä oli jotakin hyötyä. Ai montako kerrosta? (Ammattisalaisuus.)

WP 20150824 002

Elina, Titta, Heikki, Riitta ja Emma. 

19.8 Kesän peruskuntokauteen ollaan kilparyhmän kanssa tyytyväisiä. Paljon ja kaikenlaista ehdittiin, testit näyttivät että kehitystä on tullut. Videossa pätkiä kesäelämästä ja vähän testeistä. Etukäteen arvelutti testinä max.syväkyykyjä teetättää koska ykkösnostoja ei olla paljon tehty ja tekniikan kanssa on niin ja näin kun rajaa kokeillaan. Mutta kerrankos sitä, täydestä meni ja varsinkin varsinkin etukyykyistä nousi sen verran rautaa, että keskivartalonkin on oltava kohtalaisessa kunnossa. Pohja on hyvä lähteä kilpailuvalmistavaan kauteen. Fysiikkapuollella kohti räjähtävää nopeutta ja sen limittäminen ja siirtäminen lajiin on sitten se todellinen haaste.


17.8 Alkeiskurssia tarjolla pitkästä aikaa! Ks. asiasta tarkemmin kohhdasta: TREENEISTÄ

KaratemainosLa 8.8 Seuran toimintaan mahtui koulutusta, treeniä, testejä ja huvittelua. Kilparyhmä eli Titta, Emma ja The sisters aloitti treeneillä 7.30, sieltä kymmeneksi yleisurheilukentälle loikkatesteihin. Samaan aikaan saapui Koivulan Niko karateliitosta kouluttamaan alkeiskurssiohjaajia. Kuuden tunnin hyvä ja tiukka setti, josta tuli kovasti työstettävää Villelle, Jannelle ja Heikille.

DSC 0009Janne Seppä, Niko Koivula ja Heikki Parviainen

Yleisurheilukentältä kilparyhmä Särkänniemeen. Siella tappiin saakka. Lopuksi henkilökunnan odotellessa vieressä laitteen sulkemista vielä nyrkkeilypallolle kyytiä, jottei totuus unohtuisi.

IMG-20150808-WA0012

The sisters


 31.7-1.8 Pidettiin kilparyhmän kanssa oma kesäinen pikkuleiri. Tälläkertaa seuraavanlainen. Pe iltana tytöt ajoivat polkupyörät Honkilahteen Keinäsille. Mentiin puntille pajalle, jonne tuli vierailevaksi tähdeksi voimaileva poliisikokelas Äärilän Mervi. Maksimipainoja lähestytään kauden tässä vaiheessa. Positiivinen ongelma on, kun painot meinaavat loppua salilta kesken, kun kolmeen tankoon pitäisi rautaa saada yhtaikaa ladattua. 

Puntilta vähäjärvelle uimaan ja saunaan. (Tähän asti ei vielä mitään uutta pe illan normikesäohjelmassa) Sieltä takaisin salille, musiikit kovalle ja perusteellinen salin ja oheistilojen siivous. Tatamit ylös, imurit ja luutut heilumaan. Tarkoitus oli jäädä sitten vielä temppuilemaan , mutta sen verran kauan meni että nälkä yllätti. Syömään välillä Keinäsille ja kesäyön meinigillä takasin Pajalle temppuilemaan. Yösyönti ja nukkumaan. 

WP 20150731 010

La aamulla klo. 8.00 hypättiin ilman aamiasta polkupyörien selkään ja ajeltiin yläneelle aamuhampurilaiselle Lehdon Anteron pitämälle ST1:lle. Sieltä Säkylään Jossun grillille seuraavalle hampurilaiselle, sitten Euran kauttualle jäätelölle. Honkilahtea kohti ja Myllyhovin kahvilaan moikkaamaan Ikipirteää Hanhisen Miiaa, joka tarjosi seuralle matkan viimeisen aterian. Taisi olla leivos-limpsa painotteinen.

Tämäkin
Matkaan!

Hampurilais-herkkupyöräily tuli suoritettua. Matkaa tuli 80km ja haastetta antoi vaihteeton jopo ja yksi vaihdepyörä jossa toimi yksi vaihde. Pyöriä kun vaihdeltiin 20min välein, niin saatiin monipuolisuutta viimeiseen peruskestävyyskauden harjoituspäivään.

11822561 463072990538342 5404726678780535538 n
EKS:n alkeiskurssin kansainvälisen mainonnan kordinaattori, hinnerjokilainen Elina Lehtonen raportoi mainonnan edistymisestä seuraavassa muutamilla esimerkeillä.

Collage 2015-07-27 20 08 09

Vasen yläkulma: Budapestilainen tolppa
Oikea yläkulma: Wieniläisessa budoliikkeessä
Keskellä: Schönbrunnin linnan infotaulun takana
Vasen alakulma: Prahassa Eifelin tornin pienoismallissa
Oikea alakulma: Lentokoneen toilet
20.7 Alkeiskurssia tarjolla pitkästä aikaa! ks.asiasta tarkemmin kohdasta: TREENEISTÄ

Karatemainos

10.7 Saatiin puntille vierailijaksi viittomakielen ohjaaja Sanni Nyman Tervakoskelta. Puuhamaa on hänen kohdallaan niin nähty, joten ennakkoluuloton ja rohkea Sanni haki äärielämyksiä Pajan salilta ja joutui vielä Sieravuorelle kuviin.

Sannikin

Jarmo Jake Laitinen, ammattimaisella otteella toimiva amatöörikuvaaja, tuli treenien jälkeen hakemaan meidät kuvattavaksi alkeiskurssimainosta varten. Pakarat tuli jalan nostoista kipeäksi. Katsotaan löytyykö sopivaa otosta ehdokkaiden joukosta?

Elinakin


6.7.2015 Seuraavassa väläyksiä siitä, mitä karateseuran toiminnassa tapahtuu alkukesän peruskuntokauden treeneissä. 
Video kesätreeneistä


2.7 laitettiin numerolaput rintaan ja osallistuttiin "kunnon koetus" juoksuun  Euran yleisurheilukentällä. Matkana oli 1500m, Kesän kuumin päivä ja hapoillehan se nopeuslajin tytöt veti. Neljän kärki juoksi naisissa alle kuuden minuutin ja kolme heistä harrastaa karatea. 

IMG-20150702-WA000616.6 Meillä oli suuri ilo saada seuran "kunniajäsen"punttitreeneihin vierailemaan. Jenna otteli aikanaan ensimmäisen aikuisten SM-mitallin seuralle. Todettiin Jennan kanssa että ärsyttäviä nuo seuran nykynuoret, kun ne nostavat hyvällä tekniikalla, kauheita painoja ja äkkiä. Eivät kerinneet edes kuvaan jäädä.

IMG-20150616-WA0003


6.6 Käytiin Porissa Kaltevon Anssin vetämissä ottelutreeneissä, joissa saatiin hyvä hype päälle. Hellu viimeisteli European gameseihin. Pitkiä vastustajia on tiedossa ja kun otettiin Vatekin mukaan, niin saatiin Euralaiskolmikon keskipituus venytettyä riittäväksi eli 178.6666... cm.

IMG-20150606-WA000422.5 oli erikoinen lauantai kun kilparyhmä operoi kolmella rintamalla!
1.Titta oli Pajulahdessa maajoukkueleirillä, toimi oman treenin ohella apuvetäjänä yleisleirillä (toistasataa junioria) ja sparraili Jossun kanssa myös Hellua Europian gamesia varten. Hienosti sujui!

Tittakump


2. Emma ja Kaitsu lähtivät Pajulahdesta aamutreenin jälkeen Piikkiöön Mettäkentän vuotuiseen muisto-otteluun. Tapahtumalla n.40v perinteet. Emma on ollut mukana kuutena vuotena ja valittiin viimevuonna vuoden pelaajaksi. Historian ensimmäinen nainen ja sai luovuttaa pokaalin seuraajalleen.  Emman voittoprosentti oli tätä ennen 100%. Peli pelataan aina kymmeneen. Olimme Emman kanssa eri puolella ja maksimaalisen tiukalle meni. Kaitsun puoli voitti 10-9!
WP 20150523 009 (kopio)

3. Painonoston 17v SM-kilpailut pidettiin Porissa. Hanhisen Mia lähti kuskiksi ja huoltajaksi, kiitti vaan! Tytöille kilpailu palveli hyvin  lähtötasotestinä kesän voimatreeniin. Sarjojen taso vaihteli paljon, joten sijoitusta tärkeämpi mittari on tulos suhteessa omaan ennätykseen. Aikamoisia neitejä, kun painepaikassa kaikilla ennätykset paukkuivat.
T44kg Sarja meni jännäksi. Voittajasuosikki ja arvokilpailuedustaja Rovaniemeläinen ei saanut aloituspainoja ylös. Maiju käytti tilaisuutensa, teki ennätysnostot Tempaus 33kg, työntö 45kg ja Suomenmestaruus.
T53kg Monica tempaus 41kg, työntöennätys 53kg ja sarjan pronssi.
T58kg Oli kovatasoisin tyttöjen sarja.  Oona tempaisi 47kg, työntöennätys 63kg riitti pronssiin.
T63kg Ellalle sarjan hopea. Tempausennätys 50kg, työnnössä 55kg oli helppo mutta sitten ylöstyönnön tekniikka tökki ja pumppausta tuli hylkäyksen arrvoisesti. 
Mainio ja monipuolinen päivä! 
IMG-20150523-WA0001


Tytsyt (kopio)

Tawastia open

16.5.2015 Hämeenlinnassa oteltiin karaten kilpailukauden päättävä juniorikisa. Seuran tytöille se oli päivä jolloin kaikki tuntui sujuvan ja onnikin oli tiukoissa paikoissa apuna. Päivän aikana 11 otteluvoittoa, yksi tasapeli ja kaksi tappiota, joista toinen keskinäisessä finaalissa.

Elina Lehtonen T12-13v+50kg sarjassa kärsi sen yhden tappion seuran ulkopuoliselle mutta eteni keräilypronssiotteluun ja siinä 5-0 voitto kotiin.

Maiju Hanhiselle ei ollut vastusta T14-15v -47kg sarjassa ja niimpä hän joutui -54kg sarjaan ja harmi vastustajille. Maiju liikkui kuin perhonen ja pisti kuin ampianen ja eteni upeilla voitoilla sarjan finaaliin. Vastaan tuli toista lohkoa pitkin voitojen tiellä kulkenut Monica Kauppi. Upouusi Elenia arena tarjosi riittän komeat puitteet Honkilahti -Hinnerjoki ottelulle. Maijulle mestaruus 1-0.

Oona Tammisto oli saman ikäluokan +54kg sarjassa vahva, kimmoisa ja itsevarma, joka näkyi hyvissä ajoituksissa ja kian saundissa. Kovia tyttöjä kaatui matkalla loppuotteluun, tiukkaa oli ja semifinaali voitto tuli vasta tuomariäänestyksen kautta. Finaalissa Hinnerjoki -Helsinki ottelussa Oonalle sarjavoitto pistein 3-0.

Euran kadettitytöt (Hinnerjoki-Honkilahti yhdistelmä) ottivat vielä joukkuekilpailussa finaalivoiton Helsingin yhdistemäjoukkueesta (Tapanila-Rajakylä). Monica voitti omansa, Oona otti tasan, joten Maiju oli ratkaisijan paikalla kolmannessa ottelussa. Maiju liikui kuin kolibri ja pisti kerran kuin kobra ja varmisti joukkuevoiton Euraan pistein 1-0.

Kotimatkalla käytiin Tammelassa Pop up-ravintolassa syömässä Perulaista perinneruokaa, Espanjalaista Lammaspataa ja tiskin alta valmentajille tarjottiin vielä sammakon reisiä. Tuli kimmoisa olo.8-10.5 Kuopioon leirille.Jämsenit Majoittivat ja ruokkivat meitä Paukarlahdessa. Satulle iso kiitos.

 Otteluleirin aiheena kovuus/pehmeys,tyhjyys. La kolme treeniä hyvällä meiningilla. Huomattiin käytännössä että pehmeä, rento ja joustava on tehokkampaa kuin kova ja jäykkä..
Kamppailutilanteessa tarvittavaa mielen tyhjyyttä, jossa asiat vain tapahtuvat, etsittiin vaihtelevalla menestyksellä. Lopuksi Nakki veti kehonpainoharjoittelua ja melkein opittiin käsillä seisomaan Seuraavaksi yöksi Nakki järjesti meidät huippupaikkaan. Tatamia riitti ja tytöt saivat riekkua, pelata ja "tapella" yömyöhään.Su vielä pari treeniä ja onnellisesti kotia kohti äitienpäivän iltaa viettämään.. . To 7.5 Painonostokilpailuissa Porissa Karateseuran tytöt olivat tekemässä tulokset, jotta pääsisivät mukaan 23-24.5 pidettäviin 17v SM-kilpailuihin. Tempaukset ja työnnöt onnistuivat ihmeen hyvin vaikka meneillään olevalla karaten kilpailukaudella ei olla isoilla painoilla nosteltu. Kaikki neljä selvittivät paikan sarjoihinsa SM-kilpailuihin.

Honkilahden Maiju Hanhinen 32kg(ennätys!)/42kg ja Ella Hanhinen 45kg/45kg, epäonnistui työnnössä mutta yhteistulos riitti. Hinnerjoen Monica Kauppi 40kg/49kg(ennätys!) ja Oona Tammisto 43kg/61kg(ennätys!)


ti 5.5 Tabata hapotus + tempaussarjat

ke 6.5 Hinnerjoen yrityksen maastojuoksut (Elina, Oona, Monica, Maiju, Ella)

to 7.5 Piirikunnalliset painonostokilpailut Porissa (Oona, Monica, Maiju, Ella)
pe 8.5 Kuopioon leirille lähtö klo.14.00 (Titta,Emma,Elina, Oona, Monica, Maiju) Huippuvetäjä!2.5 Peruskestävyystreenit Honkilahdella sujuivat rattoisasti. Keinäsen muutto alkuverryttelynä, peruskestävyystestillä hapotettiin kunnolla. Paluttavana pallopelinä futista ja loppurutistuksena rugby EuPan edustuksen pelaajan  ja tamperelaisen baarimikon vahvistamana.
EuranKarateseura orimattilan mitalistit

19.04.2015
Karatemitalleja Orimattilasta

Euran karateseuran viisi tyttöä kamppaili Orimattilan kansallisissa hyvällä meiningillä.
T12-13v Hinnerjoen Elina Lehtonen koki tappion hyvän ottelun jälkeen 1-3, mutta ei selvinnyt keräilyihin.
T14-15v-52kg Honkilahden Maiju Hanhinen eteni vakuuttavasti sarjan finaaliin jossa tappio 2-1.
T14-15v +52kg sarja oli paperilla kovin nuorten sarja josta löytyi tuore PM-kisojen kulta ja pronssimitalisti. Hinnerjoen Oona Tammisto ja Monica Kauppi eivät ymmärtäneet kuvia kumartaa vaan pudottivat mitallistit ja etenivät lopulta keskenään sarjan finaaliin. Monica onnistui loppuratkaisussa naapuriaan paremiin ja voitti sarjan.
T16-17v avoimessa Honkilahden Ella Hanhinen pääsi pitkän vammakierteen jälkeen tositoimiin. Virtaa oli ja finaalipaikka aukesi hienoilla otteilla. Finaalissa tuli 1-0 tappio.


16.04.2015

Hoven liikuntapäivänä 25.4 ns. näytös- ja lajiesittely


15.04.2015

Orimattilan juniorikilpailut LA 18.4, lähtö Hanhisilta PE 17.4 klo. 16.30.
Kisavarusteet ja makuupussit mukaan.

DESIGN: PJG.FI